Cum sa elimini Windows Genuine Advantage (WGA) din Windows

Notificarile Windows Genuine Advantage (WGA) apar atunci cand versiunea de Windows XP / Vista / 7 / 8 instalata pe calculator nu trece testele de validare a autenticitatii licentei. Pe scurt, fie folosesti o copie piratata a Windows-ului,  fie ai schimbat cheia de activare a produsului cu una care a fost generata automat de catre un program, sau, exista si cazuri cand aceste notificari apar pur si simplu. Oricare ar fi motivul, stergerea programului care verifica validitatea licentei este simpla si se poate face folosind mai multe metode.

Fereastra de avertizare WAT.

De ce apar notificarile Windows Genuine (WGA) ?

Folosirea unui licente piratate nu duce in prima instanta la aparitia acestor ferestre de avertizare pentru ca aplicatia de validare a licentei nu este inclusa in windows la instalare. Probleama apare atunci cand windowsul face actualizarea sistemului de operare si printre update-urile instalate se numara si KB971033 - acesta fiind programul ce va efectua o verificare a licentei.

Eliminarea programului Windows Genuine Advantage si folosirea in continuare a Windows-ului se poate face prin aplicarea oricarei metode prezentate in continuare.

Metoda 1 - Dezinstalarea actualizarii ce are rolul de a verifica licenta windows-ului

Executati urmatorii pasi:
  • Mergeti la Control Panel (Panou de control)–> Programs (Programe) –> View installed Updates (Update-uri instalate);
  • Cautati “Update for Windows (KB971033)”;
  • Faceti Click dreapta si selectati Uninstall;
  • Reporniti calculatorul.
Dupa repornire sistemului activatorul Windows va fi dezinstalat si veti putea folosi in continuare Windows-ul fara probleme.

Metoda 2 - Dezactivarea Windows Genuine folosind o comanda a windows-ului (valabil doar pentru versiunile de dinainte de windows 7)

Deschideti terminalul de comenzi Windows (CMD) cu drept de administrator prin cautarea programului cmd.exe din butonul de start si urmarea pasilor ilustrati in imagine de mai sus.

Din fereastra care apare tastati SLMGR/REARM si executati comanda apasand Enter. Dupa cateva clipe va aparea un mesaj de confirmare ca cel din imagine.

Metoda 3  - folosirea unui program specializat de eliminare a actualizarii KB971033

Un exemplu de astfel de program este 'remove WAT' ce elimina cu succes aceasta actualizare si este disponibil pentru toate versiunile de Windows: win XP, win 7, win 8. Cautati programul pe Google.

Cuvinte cheie: eliminare activator windows, stergere activator windows, evitare expirare windows, expirare windows, stergere windows genuine, eliminare windows genuine, dezinstalare windows genuine, dezactivare windows genuine, dezactivare verificare licenta windows.