Program ce ascunde adresa IP

Oricarui calculator conectat la internet ii este atribuita o adresa publica de internet numita IP (Internet Protocol) de catre furnizorul de servicii de internet. Atribuirea IP-urilor se face in functie de localizarea fizica a abonatului la internet astfel ca pentru orice IP real se poate afla detalii legate de tara, regiunea, orasul, cartierul, localitatea utilizatorului care navigheaza pe internet pe baza acelei adrese IP. Pentru a afla care iti este adresa IP si locatia calculatorului precum si pentru a afla locatia unui calculator specificand un IP vezi articolul Cum se afla IP-ul calculatorului si detalii despre locatia acestuia.

Ascunderea IP-ului se face prin conectarea securizata la un calculator aflat la distanta si accesarea internetului folosind adresa IP asociata acelei conexiuni, astfel ca IP-ul real este invizibil pentru site-urile sau serviciile de internet accesate.

Situatii cand este utila ascunderea reala a adresei IP:
  • pentru a elimina restrictiile la accesarea unor site-uri, de exemplu atunci cand un site blocheaza accesul pentru utilizatorii dintr-o anumita tara sau regiune;
  • pentru a evita atacurile informatice atunci cand navighezi pe site-uri cu continut nesigur;
  • pentru a evita preluarea IP-ului de catre persoane rau intentionate si folosirea acestuia pentru a-ti fura identitatea in mediul online;
  • pentru a ascunde detaliile de localizare calculatorului;
  • pentru a ascunde actiunile pe care le faci pe internet (ex. paginile pe care le accesezi) fata de ISP - furnizorul de servicii de internet;
  • pentru a naviga pe internet fara ca alti utilizatorii din retea sa vada traficul efectuat sau datele de logare, util in special la conectarea in retele publice WiFi sau prin cablu;
Ascunderea IP-ului este posibila in mai multe moduri. Cea mai accesibila modalitate pentru majoritatea utilizatorilor este folosirea unui program ce stabileste o conexiune sigura la un alt calculator (proxy), ce va fi folosit apoi drept terminal la distanta pentru traficul web initiat de pe calculatorul utilizatorului. Un astfel de program este CyberGhost.

CyberGhost este o solutie de anonimitate pe internet prin VPN (Virtual Private Network - Retea Privata Virtuala) prin care o retea privata se extinde peste una publica, precum internetul. Programul vine disponibil in trei variante, printre care si una gratuita.

Principalele avantaje sunt:
  • disponibilitate pentru sistemele de operare majore precum Windows,Mac, Linux, Android, iOS;
  • banda nelimitata - nu sunt impuse restrictii cu privire la dimensiunea datelor accesate;
  • trafic nelimitat - se pot face oricate interactiuni intre calculator si server, si invers;
  • datele sunt criptate cu algoritmul AES pe 256 biti, unul dintre cei mai siguri algoritmi de criptare a datelor;
  • activitatea efectuata online nu va putea fi urmarita;
  • se pot accesa retele nesigure precum retele WiFi publice pentru a efectua tranzactii sau autentificari fara ca alte persoane (hackeri), organizatii guvernamentale, etc. sa poata vizualiza sau decripta traficul efectuat.
Cu alte cuvinte, odata ce te-ai conectat la un server proxy din programul CyberGhost, vei putea sa navighezi anonim si in siguranta pe internet.

Prezentare CyberGhost (EN)

Download CyberGhost VPN Free. Variantele contra cost CyberGhost Premium si CyberGhost Premium Plus aduc numeroase avantaje si extind numarul de tari si servere disponibile. Mai multe detalii aici.

   Ascundere IP, schimbare IP, program de ascundere IP, folosire server proxy sigur gratuit, proxy gratuit.
- Anunțuri sponsorizate -