Calculator frecvență de apariție a cuvintelor din text online

Afla frecventa cuvintelor dintr-un text folosind formularul de mai jos: copiaza si introdu textul dorit prin operatia de Copiere/Lipire (Copy/Paste) sau tasteaza un text de la tastatura, apoi da click pe butonul Calculeaza si vezi rezultatele obtinute. Textul poate contine si caractere cu diacritice romanesti sau specifice unei alte limbi.


Nota:
Frecventa unui cuvant in cadrul unei text reprezinta numarul de aparitii ale acestuia in text. Orice cuvant, succesiune de cuvinte, expresie sau sintaxa care apare de cel putin doua ori in text se va afisa printre lista cu rezultate, aranjate in functie de numarul de cuvinte detectate ca se repeta (de la doua cuvinte pana la maxim zece cuvinte), numarul aparitiilor si cat de raspandit (in procente) este cuvantul sau expresia in text.

In termeni de specialitate SEO (Search Engine Optimization - Optimizare pentru Motoarele de Cautare), o astfel de aplicatie online mai este cunoscuta si ca analizator de densitate cuvinte din text.

Cazuri de utilizare a aplicatiei online:
  • pentru detectarea frecventei cuvintelor din text care se repeta, inclusiv detectarea expresiilor de orice natura textuala (structuri matematice,  sintaxa specifica unui limbaj de programare etc.) care se repeta;
  • pentru analizarea unor cuvinte sau expresii cheie, pentru a se face posibila clasarea pe o pozitie cat mai superioara in lista cu rezultatele relevante unei cautari ale acestora pe un motor de cautare;
  • pentru depistarea cuvintelor si expresiilor de cuvinte care apar frecvent in text si care ar putea fi deranjante pentru cititor.
  • pentru calcularea densitatii unui cuvant dintr-un anumit text pentru a verifica daca acesta este sau nu relevant pentru intregul continut.