Comparare texte și vizualizare diferențe online

Comparatorul de texte online permite evidențierea diferențelor între două texte, fiind un instrument ce permite analizarea în detaliu a fiecarei modificări și facilitează procesul de revizuire și editare a conținutului.

Indiferent dacă ești scriitor, editor sau dezvoltator de software, acest instrument ușurează procesul de comparare și analiză a textelor și îți va oferi o imagine clară asupra modificărilor aduse între versiuni diferite ale textului, prin marcarea cu culori diferite a adăugirilor, ștergerilor și modificărilor.

Mențiuni:
  • Pentru a putea vedea într-un mod eficient diferențele, textele introduse în formulare ar trebui sa fie asemănătoare din punct de vedere al conținutului și sa aibă aceeași structură.
  • Simbolistica culorilor cu care vor fi evidențiate diferențele: galben - text identic; verde - text nou adaugat sau modificat; roșu - text eliminat;
  • Poți compara orice fel de conținut textual (inclusiv cod). Textele introduse sunt procesate direct în browserul tău, nu vor fi transmise către server și nici nu vor fi stocate temporar pe server.

Mod de folosire: Copiază sau scrie textele în formularele de mai jos, apasă pe butonul 'Compară textele’ și vei vizualiza imediat care sunt diferențele intre textele introduse.


Formular 1. Introdu textul inițial:

Formular 2. Introdu textul care să fie comparat cu textul inițial:

După apăsarea butonului pentru compararea textelor, diferențele vor fi evidențiate asupra textului de comparat (Formular 2) și vor fi afișate în secțiunea de mai jos.

Nimic de comparat. Introdu textul în formularele de mai sus și apasa butonul 'Compară textele'!

Alte instrumente online utile:

Librarie JavaScript pentru comparare text online: JsDiff.