Afisarea fisierelor deschise sau salvate recent in Windows

Se poate intampla sa uiti locatia unui fisier pe care l-ai creat sau modificat recent si sa nu-l mai poti deci localiza, in ciuda eforturilor tale de a-l gasi. Cand se intampla acest lucru, mai exista insa o solutie de incercat inainte sa iei toate folderele de pe calculator la verificat, asta in cazul in care fisierul ratacit este important.

OpenSaveFilesview este un utilitar gratuit, dezvoltat de compania Nirsoft, care permite listarea fisierelor create sau deschise recent in Windows. Programul va afisa fiecare fisier in ordine cronologica, afisand diferite informatii legate de fisier, printre care si sursa acestuia in sistemul de fisiere. Cu toate acestea, programul nu permite manipularea directa a fisierelor listate, adica nu se pot efectua operatii de accesare, copiere, mutare sau stergere, in schimb, va afisa locatia completa a acestuia.
Principiul de functionare este simplu. Atunci cand creati sau deschideti un fisier, urme ale acestei operatii raman inregistrate in sistemul de registri ai Windows-ului, in cheile:
  • HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ComDlg32\OpenSaveMRU
  • HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ComDlg32\OpenSavePidlMRU
Locatia fisierelor se poate identifica si fara program, insa mult mai dificil.
Programul OpenSaveFilesview va prelucra automat aceste inregistrari si le va prezenta intr-o interfata ce permite vizualizarea rapida a fisierelor cat si a proprietatilor acestora, cu posibilitatea de a filtra in functie de un anumit criteriu (de exemplu, data ultimei accesari) sau de a efectua cautari personalizate.

Programul este disponibil pentru toate versiunile de Windows (inclusiv Win8) incepand de la Windows 2000, suportand atat sisteme pe 32 de biti cat si pe 64 de biti. Mai mult, programul vine in varianta portabila, adica poate fi rulat direct fara a fi necesara instalarea acestuia.


Alte programe NirSoft:
Program de recuperare parola de mess.
Program care afiseaza parolele din browser (Chrome, Firefox, Opera).
- Anunțuri sponsorizate -