Cum sa afisezi My Computer pe desktop

My computer este o pictograma ce permite deschiderea rapida a partitiilor sau a altor suporturi de stocare a datelor atasate la calculator, de exemplu DVD, stick USB sau card de memorie, plus ca daca exista pe desktop se poate accesa rapid unealta principala de gestiune a calculatorului, din care se poate lansa cu usurinta managerul de dispozitive "Device Manager", managerul de gestiune a discurilor (Disk Management) si a multor altor interfete importante de sistem.

Dupa instalarea Windows-ului, pe desktop nu va aparea nicio pictograma decat cea a cosului de gunoi - Recycle Bin, si de aceea, pentu a se afisa My Computer, trebuie sa se modifice o setare. Acest lucru se face din interfata de gestiune a pictogramelor ce vor fi afisa pe desktop, inafara de cele ale programelor instalate pentru ca acestea sunt adaugate odata cu terminarea procesului de instalare a programului sau pot fi create scurtaturi catre program ulterior.

Pentru a se afisa pictograma My Computer pe desktop da click dreapta pe desktop intr-un spatiu liber, alege "Personalize" si continua selectand optiunea "Change desktop icons" - adica de adaugare sau eliminare pictograme desktop.

Interfata de sistem pentru modificarea vizibilitatii pictogramelor de pe desktop.
Mai departe, din lista cu pictogramele de sistem bifeaza "Computer", eventual alte pictograme pe care le doresti afisate pe desktop, de exemplu Recycle Bin, si apoi da click pe OK pentru salvare.

Imediat dupa aplicarea setarilor pictograma My computer va fi vizibila pe desktop, impreuna cu alte pictograme daca acestea au fost bifate anterior. Eliminarea acestora de pe desktop se face urmand aceeasi pasi doar ca in loc de bifare se va debifa pictogramele care se doresc a fi eliminate de pe desktop.