Cum afisezi sau ascunzi cosul de reciclare (Recycle Bin)

Cosul de reciclare sau Recycle Bin din engleza. este un folder special in care se aduna toate fisierele sau folderele care au fost sterse, astfel ca daca ulterior se doreste recuperarea fisierului sau folderului, utilizatorul poate alege restabilirea datelor in locatia de unde au fost sterse sau se poate opta pentru efectuarea operatiei de mutare din cosul de reciclare in sistemul de fisiere sau pe un alt suport de stocare cum ar fi stick-ul sau cardul de memorie.

Implicit, Recycle Bin este afisat pe desktop, insa acest lucru se poate modifica. Daca consideri ca cosul de reciclare este inutil sa fie afisat pe desktop sau din contra, daca acesta nu este afisat si doresti sa-l afisezi, atunci poti urma acest tutorial pentru a afisa sau a ascunde cosul de reciclare pe/ de pe desktop.

  Cum elimin sau afisez Recycle Bin in Windows

Operatia este foarte simpla: dati click dreapta intr-un spatiu liber pe desktop, alegeti Personalizare/Personalizate apoi dati click pe Modificare pictograme ecran/Change desktop icons.

Din fereastra cu pictogramele care sa fie afisate pe desktop bifati sau debifati, in functie de caz, casuta asociata cosului de reciclare - Recycle Bin, si apoi apasati "OK".
pictograme de sistem de pe desktop, cos de reciclare - recycle bin
Fereastra ce permite selectarea pictogramelor de sistem ce vor fi afisate pe desktop.
Rezultatul: Recycle Bin va fi afisat sau elimitat de pe desktop in functie de operatia facuta anterior. Procedeul poate fi aplicat asa cum este prezentat in Windows Vista/ 7/ 8/ 8.1/ 10. Daca versiunea de Windows este XP atunci va trebui sa cauti in panoul de control meniul pentru Setari pictograme desktop, respectiv "Desktop Icon Settings" in engleza.
- Anunțuri sponsorizate -