Cum sa obtii un numar de telefon pe care sa primesti SMS-uri online

Pentru a te inregistra pe un site trebuie sa furnizezi o adresa de email prin intermediul careia se realizeaza corespondenta intre site si utilizator, ba mai mult decat atat, imediat dupa inregistrare se trimite un cod de verificare prin care se confirma autenticitatea adresei de email in raport cu utilizatorul care a initiat crearea contului pe site. Acest lucru are numeroase beneficii, cele mai importante de amintit fiind posibilitatea de a reseta parola in cazul in care se uita datele de logare, confirmarea unor operatii majore efectuate din contul de utilizator de pe site si posibilitatea de a receptiona notificari importante cu privire la contul creat.

Adresa de email este elementul cel mai important in procesul de inregistrare pe site-urile de pe web, insa cum aceasta nu mai corespunde unui nivel de securitate satisfacator - datorita numarului mare de potentiale pericole existente pe internet dar si pentru ca acestea devin, ca si software-ul in general, din ce in ce mai sofisticate si mai complexe - se incearca extinderea securitatii conturilor de pe site-urile web prin aplicarea unor masuri auxiliare de verificare a autenticitatii utilizatorilor si operatiilor executate de un utilizator din cont. Este vorba de verificarea in doi pasi (two steps security), care pe langa adresa de email este necesar si un numar de telefon. Marile companii din IT deja au implementat de ceva vreme verificarea in doi pasi, de exemplu Google, Facebook, Twitter si altele.

Dar, in timp ce aceasta metoda este benefica securitatii conturilor din mediul online, furnizarea numarului de telefon nu este tocmai pe placul mai multor categorii de utilizatori, din moment ce numarul de telefon personal este folosit si destinat pentru comunicarea cu persoane cunoscute sau care sunt in sfera de inters a acestuia. Din fericire, pentru cei care vor sa beneficieze de anumite servicii sau sa creeze conturi pe site-uri in care trebuie sa se furnizeze si un numar de telefon, exista solutii prin care se poate folosi un numar de telefon temporar, in care se poate primi gratuit mesaje SMS.

Exemplu de site ce permite folosirea unui numar de telefon temporar pentru a primi SMS-uri online (al treilea sait mentionat in lista de mai jos).
Principiul de baza al numerelor de telefon temporare este urmatorul: pe un anumit site este afisat instantaneu continutul SMS-urilor primite pe un numar de telefon real, dintr-o anumita tara si retea de telefonie mobila. Acel numar de telefon este afisat public si poate fi folosit de catre oricine pentru a primi SMS-uri de orice natura. Singurul dezavantaj este ca toate SMS-urile primite sunt la randul lor publice, numarul de telefon putand fi folosit de catre mai multe persoane. Odata ce un utilizator foloseste numarul si asteapta un mesaj, tot ce trebuie sa faca pentru a citi continutul este sa acceseze serviciul online (adica site-ul) si sa vada SMS-urile noi primite, pentru a gasi mesajul care ii este destinat. In majoritatea cazurilor, un SMS cu un cod de verificare sau inregistrare nu contine si alte informatii care ar putea duce la compromiterea contului asa ca aceasta modalitate poate fi folosita, printre altele, si pentru inregistrarea pe site-urile cu mecanism de verificare a utilizatorului inregistrat in doi pasi, fara a furniza numarul de telefon personal.

In cele ce urmeaza am sa enumar cele mai importante website-uri care ofera numere de telefon ce pot fi folosite pentru a receptiona mesaje SMS pentru a efectua diferite operatii online, si nu numai. Unele dintre acestea pot fi folosite fara sa fie nevoie de inregistrare, in timp ce altele necesita crearea unui cont pentru a putea beneficia de astfel de servicii. Bineinteles, exista si posibilitatea cumpararii unui numar unic de telefon care sa fie gestionat doar prin intermediul internetului.

1. ONLINE-SMS.ORG

Folosind acest site poti receptiona SMS-uri pe unul din numerele de telefon puse la dispozitie; in total fiind 137 de numere de telefon din tari precum SUA, Brazilia, Rusia, Franta, Germania, Marea Britanie, Canada, Australia, Spania, Ungaria, Israel si Hong Kong (China). Site-ul poate fi folosit gratuit, nefiind nevoie de crearea unui cont. In plus, se poate opta contra cost pentru un numar personal. De asemenea, pe site sunt si link-uri catre alte servicii online care pot fi folosite pentru a trimite SMS-uri de pe web pe un numar de telefon real.

2. Receive-SMS.com

Ofera mai multe numere de telefon temporare gratuite din Statele Unite. Toate mesajele primite vor fi afisate apoi pe prima pagina, respectiv pe pagina dedicata numarului de telefon folosit. Site-ul ofera si posibilitatea cumpararii unui numar de telefon cu prefix de SUA pe o perioada limitata de timp, de la 3 zile al un an, cu preturi incepand de la 3$ si ajungand pana la 30$. Nu este necesara crearea unui cont pentru citirea mesajelor SMS.

3. Receive-SMS-online.info

Un alt serviciu de receptionare sms-uri gratuit este si receive-sms-online.info, care pune la dispozitie numeroase numere de telefon, din mai multe tari, printre care si Romania. Si in acest caz, nu este necesara inregistrarea pe site pentru a beneficia de functiile oferite si se poate opta pentru utilizarea contra cost a unui numar de telefon, caz in care doar cel care a achizitionat numarul il poate folosi.

Nota:
De regula un numar de telefon folosit pentru receptionarea de SMS-uri si afisarea acestora pe un site are o durata de valabilitate relativ scurta, de la cateva zile la o saptamana sau mai mult, dupa care acestea devin indisponibile si sunt inlocuite cu altele noi. Asadar, foloseste unul din saiturile indicate mai sus, sau altele asemanatoare, doar daca vei primi un unic mesaj SMS.

Pentru un numar de telefon gratuit folosit se va afisa doar un numar limitat de mesaje recent receptionate, restul fiind de regula eliminate. Tocmai de aceea, daca continutul primit poate fi folosit si ulterior si deci trebuie pastrat, atunci trebuie sa copiezi manual continutul intr-un loc sigur (de exemplu pe calculator), altfel exista riscul ca acesta sa nu mai poata fi vizualizat ulterior.

Citeste si cum sa folosesti o adresa de email temporara, fara sa fie nevoie sa iti creezi un nou cont de email, eliminand astfel posibilitatea de a primi SPAM pe adresa de email reala.