Cum să extragi o secvență dintr-un video folosind player-ul VLC

Ai nevoie să extragi o secvență dintr-un videoclip? De obicei, pentru a face acest lucru ai nevoie de un program de editare video, iar exemple de astfel de programe sunt multe, atât gratuite cât și contra cost. Mai există totuși o metodă, folosind player-ul video VLC media player.

VLC este unul dintre cele mai populare programe de redare video, deci sunt foarte mari șanse ca și tu să folosești deja acest program pentru a viziona conținut video. În plus, are avantajul că este disponibil pentru Windows, Linux și MAC OS, deci acest articol este valabil pentru toate aceste sisteme de operare. Pe lângă funcțiile de bază de redare video, VLC mai conține și o serie de instrumente utile, unul dintre ele este și unealta de înregistrare a unei secțiuni dintr-un fișier video.

În cazul în care nu ai VLC instalat pe calculator, descarcă-l și instalează-l, vei putea să redai orice tip de format video și îți va putea servi și drept instrument de decupare video, fără să fie nevoie să instalezi un alt program.

Procedeul de decupare sau mai bine zis de extragere secvență video este foarte simplu, urmează pașii de mai jos.

Pasul 1 - Activează controalele avansate de redare video în VLC

Deschide player-ul VLC, du-te la (Vizualizare) View și activează opțiunea Controle Avansate (Advanced Controls).


Pasul 2 - Încarcă fișierul video în player

Așa cum poate deja ai observat, deasupra butoanelor standard ale playerului (Redare, Pauză, Stop ș.a.) apar încă 4 butoane - primul dintre acesta va fi cel de care ne vom folosi în continuare.

Mai întâi trebuie să deschizi în player fișierul video din care să se decupeze secvența dorită. Poți face acest lucru prin Drag and Drop -adică dai clic pe fișierul video și il duci deasupra programului VLC, apoi eliberezi mausul -, sau accesând opțiunea Media → Deschide un fișier (Open File) din cadrul programului.

Pasul 3 - Extragerea secvenței dorite din video - începerea decupării

Derulează materialul video până la poziția de unde vrei să înceapă videoclipul. Dă clic pe butonul de redare video și imediat după pe butonul Înregistrare (Record). Videoclipul va începe să fie redat în ecran și în același timp să fie înregistrat de la poziția specificată.


Pasul 4 - Extragerea secvenței dorite din video - finalizarea decupării

Lasă videoclipul să ruleză până la poziția la care vrei să sfârșești secvența dorită și apoi apasă din nou pe butonul Înregistrare (Record). Înregistrarea făcută, adică secvența decupată, va fi salvată în folderul Video specific fiecărui sistem de operare în parte. În cazul Windows-ului acest folder se găsește în Libraries → Videos, respectiv My Documents → My videos, în funcție de versiunea Windows-ului.

Citește și:
Rotire conținut video pentru inregistrările făcute greșit cu telefonul mobil sau aparatul de filmat
Cum faci să se afișeze subtitrarea cu diacritice în player-ul video
Cum faci ca fișierele video să fie compatibile pentru DVD Player
Exemple de programe folosite pentru a inscripționa pe CD/DVD/Blu-Ray