Cum să recuperezi filele închise recent în browser

Este un lucru comun ca atunci când navighezi online să deschizi mai multe pagini separate, pe care să le interschimbi și să le gestionezi ulterior după necesități. Atunci când deschizi un număr mare de file (tab-uri) în Chrome, Firefox, Internet Explorer sau orice alt browser se poate întâmpla ca în loc să dai clic pe o altă filă pentru a se afișa pagina conținută, să dai clic din greșală pe butonul X, de închidere a filei, ceea ce are ca rezultat pierderea accidentală a paginii existente în acea filă.


Primul lucru pe care îl faci atunci când se întâmplă acest lucru este să iei pe rând fiecare filă, pentru ca apoi să detectezi pagina care exista în fila a fost închisă recent. Apoi, pentru redeschiderea paginii va trebui să se acceseze istoricul paginilor accesate, să se caute pagina respectivă și să se redeschidă într-o nouă filă. Toți acești pași ocupă timp și pot afecta productivitatea utilizatorului pentru că îi deviază atenția și îi întrerupe activitatea.

Există însă o alternativă care face ca închiderea accidentală a unei file în Chrome să nu mai constituie deloc o problemă, reaccesarea paginii pierdute putându-se face instant. Este vorba de scurtătura Ctrl+Shift+T, care atunci când este apăsată va redeschide fila închisa anterior. La apăsarea repetitivă a tastelor scurtătură, vor fi redeschise pe rând filele care au fost inchise recent în ordinea în care au fost închise, ultima, penultima și așa mai departe. Același lucru se poate face și dând clic dreapta în bara de file și alegând opțiunea Reopen Closed Tab.

Asta este tot ce trebuie să faci pentru a recupera o filă închisă recent. De acum înainte închiderea din greșală a filelor (tab-urilor) în browser nu îți va mai putea afecta calitatea navigării.

Vezi și:
Cum să afli o parola salvată în browser
Ce să faci pentru a naviga mai eficient pe web
Cum faci ca cel de la care primești un mesaj pe Facebook să nu poată vedea că ai citit mesajul