Cum afli coordonatele GPS folosind un telefon/tabletă cu Android

Să zicem că ești într-o excursie departe de civilizație sau te afli în străinătate și nu vorbești limba locului, și te rătăcești, iar sigurul mod de a ieși din această încurcătură este să îți afli poziția geografică și să cauți informații. Cea mai rapidă metodă de a face acest lucru este prin accesarea Google Maps, care va detecta și afișa cu exactitate poziția unde ești situat pe hartă, putând să cauți repere și informații care te vor ajuta să te orientezi pe drumul cel bun.

Accesarea Google Maps va fi posibilă doar dacă exisă acces la internet, ce poți face însă pentru a te localiza fără o conexiune la internet, într-un mod prin care să poți trimite poziția geografică prin SMS sau prin intermediul unei convorbiri telefonice, în acest fel, făcând posibilă înștiințarea unor persoane apropiate sau a autorităților de locația ta, care ar putea interveni în ajutorul tau sau, de ce nu, în salvarea ta.

În cele ce urmează vei afla cum să îți afli poziția geografică sub formă de coordonate de tipul latitudine și longitudine, prin intermediul unui smartphone sau tabletă cu Android, fără să ai nevoie de acces la internet. Poziția obținută poate fi folosită pentru localizarea aproximativă a locului în care te afli.

My GPS Coordinates este o aplicație prin care se pot afla coordonatelor geografice ale telefonului sau tabletei tale prin GPS. Aceasta este disponibilă pentru dispozitivele cu Android, versiunea 2.3 sau mai recentă, și, odată rulată, va detecta poziția GPS fără să fie utilizat internetul, cu condiția ca opțiunea de localizare prin GPS să fie activată din setări.

Captură de ecran a aplicației de localizare prin GPS.
Deschiderea aplicației va duce la afișarea latitudinii și longitudinii, care pot fi transmise cu ușurință direct din cadrul aplicației prin mai multe metode, de exemplu se pot:
  • distribui pe Facebook, Twitter, WhatsApp;
  • transmite prin email;
  • trimitere prin sms;
  • copia și lipi (copy-paste) în cadrul altor aplicații.

Un aspect la fel de important este și că pe lângă coordonate va fi pus la dispoziție și un link care va face trimitere la Google Maps cu localizarea poziției corepunzătoare coordonatelor. Așadar, aplicația furnizează și soluția de a localiza coordonatele obținute, ceea ce poate fi extrem de util în cazul în care utilizatorii nu știu cum ar putea afla poziția geografică pe baza latitudini și logitudini.

Pentru ca localizarea să fie cât mai exactă trebuie ca semnalul GPS să fie cât mai puternic, deci inainte de a lua în considereare coordonatele din aplicație făceți tot posibilul să ieșiți într-un spațiu liber, cât mai departe de elemente care ar putea influența negativ localizarea, de exemplu clădiri inalte sau copaci.

Ca o concluzie, se poate spune că precauția este foarte importantă în situații care pot denatura într-un mod negativ, poate chiar la limita între viață și moarte, de aceea, înainte de a pleca la drum, asigurați-vă să aveți un plan de siguranță/urgență în caz că ceva neaștepat se întâmplă. Existența unei aplicații precum My GPS Coordinates pe telefonul mobil sau pe tabletă ar trebui să fie printre primele măsuri de precauție luate.
- Anunțuri sponsorizate -