Cum să faci un usb botabil cu Linux

    Am scris mai demult un articol despre cum să faci un usb botabil cu Windows, il poţi găsi aici: Crearea unui usb botabil cu Windows (7/Vista/8). Pentru utilizatorii de Linux, folosind acelaşi program,Universal USB Installer, se poate crea un usb stick cu Linux care că fie botabil. Pot fi create usb-uri botabile cu Ubuntu, Fedora, Mythbuntu, Debian, LinuxMint, openSUSE, Lucid Puppy, Backtrack, Kali,etc. Cum toate aceste versiuni sunt gratuite, în cadrul programului există posibilitatea - dacă nu aveaţi imaginea ISO a sistemului de operare - să descărcaţi ultima versiune disponibilă.

    Pe lăngă avantajul vitezei de instalare mai mare în comparaţie cu unităţiile optice de stocare, în cazul unor versiuni linux se poate rula sistemul de operare live de pe unitatea de stocare, fără să fie nevoie instalarea acestuia pe hard disc.

Mai jos am explicitat procedeul pentru crearea unui usb stick botabil cu Linux folosind Universal USB Installer.

Procedeu şi opţiuni pentru crearea usb stick botabil cu Linux, Ubuntu, Kali, Backtrack, Fedora, openSUSE
Procedeu şi opţiuni pentru crearea usb stick-ului.
Fereastră finală a operaţiei de creare a usb stick-ului botabil (dacă operaţiunea s-a terminat cu succes).
    Dimensiunea fizica mica şi compactă, viteză de citire cu mult peste unităţile optice de stocare şi posibilitatea de a face operaţii de scriere fac ca usb stick-urile să fie un mediu ideal de stocare a unui sistem de operare, nu numai cu scopul de a-l instala pe hard discul sistemelor, dar şi de a rula direct de pe stick. Astfel, memoriile stick capătă incă un atuu; portabilitatea unui sistem de operare.
- Anunțuri sponsorizate -