Programe de mesagerie instantanee (Messenger)

Comunicarea este o nevoie fundamentala a omului iar internetul faciliteaza pe langa schimbul de informatii si posibilitatea de a purta discutii sub forma de text aproape in timp real intre doua sau mai multe persoane in acelasi timp. Daca curierul electronic de email este util in trimiterea unui volum mai mare de text, in forma sa integrala; mesageria este utila in situatiile in care textele de trimis au un volum redus si cu o frecventa mare de trimitere catre destinatar.

Un program de mesagerie instantanee, cunoscut si sub numele de messanger, este un software specializat in folosirea internetului cu scopul de a trimite si receptiona mesaje de la un calculator la altul. Daca initial astfel de programe se bazau pe comunicare textuala, ulterior au evoluat integrand functii audio si video (prin intermediul unei camere web).

Tinand cont de necesitatile pe care un utilizator le poate avea cand vine vorba de comunicare prin intermediul internetului, un program de mesagerie complet trebuie sa ofere urmatoarele caracteristici:
  • o comunicare rapida, aproape instantanee;
  • posibilitatea de a efectua apeluri de voce si video in timp real;
  • optiuni de transfer al fisierelor, convorbiri in grup si elemente care sa imbunatateasca experienta utilizatorului (ex. emoticonuri);
  • se poate stabili comuniarea cu mai multi utilizatori in mod separat;
  • usurinta in utilizare si personalizare;
  • stocarea de contacte;
  • gratuitatea si posibilitatea de a extinde contra cost comunicarea pe linii telefonice sub forma de apel vocal sau video;
  • compatibilitate cu cat mai multe sisteme de operare pentru PC sau mobil.
Sunt destule programele care ofera toate aceste caracteristici. Unele dintre ele sunt mai recunoscute datorita popularitatii din trecut sau pentru ca sunt integrate in alte servicii aparute recent, de exemplu Yahoo Messenger, Skype, Windows Live Messenger, Google Talk; insa asta nu inseamna ca acestea sunt cele mai utile aplicatii. Un alt factor care apare este acela al posibiliatatii de a gestiona si utiliza conturile tuturor serviciilor de mesagerie majore disponibile. Am sa-ti prezint cel mai complet program de mesagerie instantanee, Trillian.

Trillian este un program ce inglobeaza toate serviciile de mesagerie instant intr-unul singur cu posibilitatea de a importa contactele de pe fiecare cont in parte. Cu alte cuvinte folosind un singur program se poate comunica cu utilizatori aflati pe platforme diferite. Este nevoie doar de crearea unui cont Trillian si introducerea datelor de logare pentru conturile de mesagerie (Yahoo, Skype, etc.) sau a celor pentru site-urile de socializare (Facebook, Twitter, LinkedIn), plus ca se poate configura pentru citirea email-urilor (GMail, Yahoo Mail, Hotmail). Toate aceste functionalitati sunt integrate intr-o interfata usor de utilizat, asemanatoare cu cea a Yahoo Messager, compatibila cu sistemele de operare pentru PC (Windows, Linux, Mac OS X) si dispozitive mobile (Android, iOS si Blackberry) . Alte programe asemanatoare, dar nu cu atatea functionalitati sunt Pidgin si Digsby.

Download Trillian.
- Anunțuri sponsorizate -