Internet Download Manager - accelerator de descarcare a continutului de pe internet

Internet Download Manager este o unealta ce permite descarcarea de fisiere de pe internet la viteze mult mai mari decat in mod obisnuit, uneori viteza poate fi si de cinci ori mai mare. Acest lucru nu se refera la viteaza de descarcare data de furnizorul de servicii de internet ci la viteza cu care datele sunt descarcate de pe reteaua internet. Programul are capabilitatea de a relua descarcarile intrerupte de la stagiul in care erau, de a selecta elemente din cadrul unei pagini pentru a le va descarca - de exemplu imaginile, fisierele audio sau videoclipurile, documentele Word sau PDF, etc. Programul poate fi utilizat pe site-urile bazate pe HTTP, HTTPS, FTP si MMS.

Programul, pe langa aplicatia in sine, se extinde si asupra browserelor, preluand toate descarcarile efectuate si mai mult decat atat, va face posibila descarcarea de continut de pe site care nu este oferit pentru descarcare, de exemplu se poate descarca videoclipuri sau fisiere audio de pe YouTube, Google Video, MySpaceTV, s.a.m.d.

Fereastra principala Internet Download Manager. (http://www.internetdownloadmanager.com/)

Argumente pro:
  • accelerarea vitezei de descarcare;
  • integrare in browsere - marind interactiune dintre utilizator si continutul paginii web;
  • posibilitatea de a folosi programul asupra mai multor standarde de transmitere a datelor prin internet;
  • interfata este intuitiva si usor de utilizat;
  • detecteaza automat daca continutul dintr-o pagina web poate fi descarcat.

Argumente contra:
  • pentru configurarea sau folosirea unor optiuni mai avansate ale programului este nevoie de cunostinte prealabile. O modalitate de informare este prin folosirea meniului ajutator (F1);
  • este contra cost, deci nu este accesibil publicului larg, desi isi merita pe deplin bani.

Concluzie

IDM este un excelent accelerator de descarcare cu optiuni multiple ce faciliteaza interactiunea cu pagina web, dar care mai poate fi imbunatatit prin organizarea optiunilor intr-o maniera mai intuitiva si utilizatorului care doreste sa faca descarcari avansate.

Tutorial rapid de folosire a programului IDM (Internet Download Manager)


Descarca Internet Download Manager (IDM).