Conversie fisiere video in format DVD si creare disc pentru DVD Player

DVD Flick este o aplicatie disponibila pentru sistemele de operare Windows ce poate fi folosita pentru a converti fisiere video intr-un format acceptat de majoritatea dispozitivelor DVD player sau Home Cinema. Programul suporta 45 de formate de fiser, 60 codecuri video. 40 codecuri audio, are o interfata simpla si ofera unelte de adaugare a meniurilor si a subtitrarilor.

Pentru a putea fi redate intr-un DVD player fisierele trebuiesc codificate in formatul MPEG-2. Cu ajutorul aplicatiei DVD Flick se poate translata fisiere in formatul citit de catre DVD playere din formate precum AVI, MOV, WMV, MPG si multe altele,  oferind si optiuni utile de inscriptionare si gestionare a datelor continute.

Pasul 1: Descarcarea si instalarea aplicatiei

DVD Flick poate fi descarcat si utilizat gratuit si nu contine anunturi sponsorizate nici in procesul de instalare nici in cadrul programului. Mergi la pagina de descarcare DVD Flick.

Pasul 2: Configurarea setarilor

Programul permite setarea caracteristicilor formatului DVD precum titlul, marimea suportului de stocare (CD, DVD, Mini-DVD ), proprietati audio-video, optiuni de playback si inscriptionare. Setarile de baza ale programului sunt prefixate dar pot fi modificate de catre utilizator in functie de nevoile acestuia. Modificarea elementelor generale ale DVD-ului se poate face prin deplasarea la fereastra Project Settings.

Din fila General puteti specifica titlul proiectului si ce unitate optica se va folosi: CD / DVD sau specificarea manuala a dimensiunii de stocare.
Un alt aspect care trebuie specificat este daca datele codificate in format DVD se vor inscriptiona direct pe disc sau vor fi stocate pe calculator sub forma de imagine ISO - ce poate fi redata intr-o unitate optica virtuala sau inscriptionata ulterior pe disc cu ajutorul unui program specializat.

Fila pentru setarile de inscriptionare ale discului.

Pasul 3: Adaugarea de fisiere video

Adaugarea de fisiere video sau audio se poate face prin operatia de drag and drop sau prin deplasarea la sursa acestuia folosind butonul de 'Add title...'

Adaugare fisier video.
Fisierele adaugate pot fi eliminate folosind butonul 'Remove title' sau li se pot edita proprietatile precum numele de titlu, aspectul ratio, fragmentarea in episoade, adaugarea de subtitrari etc. folosind butonul 'Edit title...'

Editarea continutului care va fi stocat in format DVD Player.

Pasul 4: Selectarea destinatiei proiectului si crearea formatului DVD

Dupa configurarea proprietatilor proiectului si importarea fisierelor video/audio/subtitrari, codificarea va incepe odata cu actionarea butonului 'Create DVD'.



Fereastra in care se ilustreaza stagiul in care se afla codificarea DVD.

- Anunțuri sponsorizate -