Crearea unui folder invizibil in Windows

Ascunderea unui folder se poate face prin bifarea atributului Hiden al folderului iar invizibilitatea acestuia se aplica doar exploratorului de fisiere al Windows-ului putand fi vizualizat si accesat cu usurinta fie folosind un alt navigator de fisiere fie activand optiunea Show Hidden Files din panoul de control. Pentru a ascunde directoare in exploratorul Windows, pe langa modalitatea enuntata mai sus, mai exista inca o modalitate putin cunoscuta de utilizatori - stabilirea unui director ce nu are nume si nici iconita vizibila utilizatorului.


Pasul 1 - eliminarea numelui directorului

Click dreapta pe folder -> Rename, sau selectati folderul ales si apasati F2. Stergeti numele initial al folderului si tineti apasata tasta Alt in timp ce tastati codul 0160 apoi apsati Enter. In acest moment folderul ar trebuie sa nu aiba nici-un nume sau carater vizibil.

Pasul 2 - setarea unui iconite invizibile

Deplasati-va la Change icon astfel: Click dreapta folder -> Proprietati -> Customize -> Change icon si din lista de iconite disponibile alegeti-o pe cea reprezentata printr-un spatiu gol. Inchideti ferestrele salvand modificarile facute.

Executarea pasilor pentru selectarea unui iconite invizibile.
   Cuvinte cheie: cum sa faci un folder invizibil windows, cum sa creezi un folder invizibil, creare folder invizibil, ascundere folder in windows, cum se face invizibil un folder in windows.