Program de afisare serial / licenta pentru Windows si Microsoft Office

Majoritatea aplicatiilor software folosesc chei de activare (Product Key) pentru a permite accesul unui utilizator la functionalitatile programului. Faptul ca un utilizator detine o cheie de activare a produsului software inseamna automat ca programul a fost achizitionat in mod legal iar detinatorul poate folosi produsul doar folosind acea cheie de activare. Mai exista si cazul in care o cheie de activare este folosita fara ca detinatorul de drept al codului de activare sa stie, in acest caz situatia fiind acea de accesare ilicita a programului sau piraterie.

In acest articol o sa scriu despre modul in care poti afisa codul de activare al unui produs instalat pe calculator cu sistem de operare Windows. Pentru a face acest lucru este nevoie de programul numit Magical Jelly Bean Keyfinder.

Descarcarea si instalarea programului

Aplicatia vine in doua variante: una gratuita ce ofera suport pentru afisarea licentelor a peste 300 de programe instalate pe calculator; si una contra cost ce permite afisarea licentelor sau codurilor de activare a peste 6500 de programe. Considerand ca vei folosi initial varianta gratuita, descarcarea aplicatiei o poti face aici: download Magical Jelly Bean Keyfinder free. Descarcarea va fi rapida, programul de instalare avand doar putin peste 1 MB. Urmatorul pas este instalarea, atentie ca in procesul de instalare veti fi intrebat daca doriti si instalarea programului Skype, daca nu doriti puteti sa refuzati.

Extragerea automata a cheilor de activare

Dupa instalare. rulati programul; va dura putin timp (in functie de numarul de programe instalate pe calculator) pentru extragerea cheilor de activare a programele acceptate, iar apoi se va afisa o fereastra in care vor fi listate programele gasite si datele de activare al acestora precum Product ID, Product Key, Registered Owner, Product No. si alte, in functie de program.

Fereastra programului de recuperare a cheilor programelor instalate pe calculator.
Cel mai frecvent caz de folosire a programului este atunci când se dorește aflarea cheii de activare pentru o licență Windows 10, Windows 8 sau Windows 7, respectiv pentru licențele Office.

Un alt program gratuit asemanator este ProduKey. Daca nu poti vizualiza codul de activare al unui program instalat pe calculator folosind unul dintre cele doua programe mentionate, singura optiune ramane folosirea unui program mult mai avansat, Recover Keys,cu mentiunea ca este contra cost - mai multe detalii poti gasi pe pagina oficiala a produsului https://recover-keys.com/

Afișarea și recuperarea cheii de licență pentru Windows folosind Magical Jelly Bean Keyfinder