Instalarea automata a driverelor in mod offline

instalare automata drivere
Instalarea driverelor este un proces esential daca se doreste utilizarea computerului la capacitatea predestinata, in special in cazul performantei video si functionalitatii dispozitivelor instalate pe sistem. De obicei, instalarea driverelor se face fie folosind DVD-ul cu drivere specific calculatorului respectiv, fie descarcand driverele corespunzatoare de pe site-ul producatorului - sau chiar mai eficient decat atat: utilizand un program ce identifica componentele sistemului si descarca si instaleaza automat driverele necesare (vezi si "Instalare automata drivere de pe internet").

Folosind oricare dintre metodele mentionate mai sus se poate realiza operatia de instalare a driverelor - atata timp cat fie este la indemana DVD-ul cu drivere al calculatorului, fie calculatorul are acces la internet; in caz contrar instalarea driverelor se complica, necesitand de exemplu descarcarea driverelor de pe un alt calculator cu acces la internet. Apare astfel necesitatea unei solutii de instalare a driverelor si in mediul offline, mai exact o colectie universala de drivere care sa poata instala driverele necesare oricarui calculator. Sunt mai multe astfel de solutii, in acest articol am sa prezint doar una: DriverPack Solution.

DriverPack Solution este mai mult decat o colectie de drivere, este si o aplicatie gratuita pentru Windows specializata in instalarea automata a driverelor, inclusiv actualizarea acestora daca programul dispune de versiuni mai recente ale driverelor. Alte caracteristici ale aplicatiei sunt:
  • Disponibil pentru toate versiunile importante de Windows: XP/ 7/ 8/ 8.1/ 10, atat 32 de biti cat si 64 de biti;
  • Interfata tradusa in multiple limbi, printre care si romana;
  • Colectia de drivere este vasta (insumand peste 10 GB) si aplicabila pentru majoritatea calculatoarelor;
  • Se poate opta si pentru instalarea offline a unor programe, de exemplu Opera, Skype, s.a.;
  • Poate fi folosit si pentru a identifica si instala drivere ale dispozitivelor necunoscute din sistem.
Detectare si instalare drivere sistem folosind DriverPack Solution
Interfata principala DriverPack Solution.
Fiind vorba de un volum mare de date, ce depaseste 10Gb, mediul ideal de rulare al aplicatiei este fie local - folosind un program de redare unitati virtuale (de exemplu Daemon Tools - www.daemon-tools.cc), fie un stick de memorie cu suficienta capacitate de stocare - utilizand un program de conversie a documentelor de tip ISO in formatul specific stick-urilor de memorie (de exemplu "ISO to USB" - www.isotousb.com).

 Fisierul ce contine aplicatia este o imagine ISO si poate fi descarcata doar prin intermediul unui client de torent(BitTorrent, uTorrent, etc.)