Daemon Tools - program pentru unitati optice CD/DVD virtuale

Deamon Tools (Disk And Execution Monitor Tools) este un program ce permite crearea de unitati optice precum CD/DVD la nivelul sistemului de operare, acestea neexistand in realitate. Acesta imita functiile unei unitati optice transformand o imagine virtuala cu formate precum nrg, iso, cue, isz, ccd, cci, mds, pdi si multe altele, intr-o unitate optica virtuala.

Programul vine in doua variante, una minimala si gratuita destinata pentru uzul personal, si alta extinsa dar contra cost destinata folosirii comerciale; ambele aducand beneficii multiple utilizatorului. Cu ajutorul lui se pot crea pana la patru unitati optice virtuale ce pot contine si imagini ale unor CD / DVD-uri protejate la copiere cu SafeDisk, SecuROM, etc. De asemenea permite copierea discurilor care au continut protejat la copiere.

Argumente pro folosirii programului:
  • este cel mai bun de pe piata in aceasta nisa;
  • poate fi utilizat atat personal dar si in scopuri comerciale, in cel din urma caz oferindu-se si suport tehnic gratuit;
  • interfata bine aranjata, cu acces la optiuni si setari intr-un mod util si practic oricarui utilizator;
  • se pot predefini chei rapide de utilizare a produsului.
Argumente contra:
  • trebuie sa fii atent ca la instalare sa debifezi instalarea auxiliara a unor servicii precum software de tip toolbar.
Fereastra principala Daemon Tools.
Clip de prezentare Daemon Tools:

Concluzie

Copierea  pe hard disc a datelor de pe un CD sau DVD cu protectie la continut nu este posibila. Insa folosind Daemon Tools poti utiliza continutul de pe discul optic stocand-ul pe hard disc pentru al utiliza ulterior fara sa fie nevoie de discul optic propriu-zis - iar acest lucru este util pentru ca atunci cand achizitionezi un disc ce contine un film, joc, muzica,etc. cumperi continutul acestuia pentru uzul personal pentru o perioada permanenta dar discurile optice incep sa se degradeze dupa cativa ani, in cele din urma pierzandu-si continutul.

Download Daemon Tools.