Cum sa folosesti un IP dintr-o alta tara

Conectarea la internet printr-un calculator aflat la distanta cunoscut si ca proxy
Orice calculator conectat la internet are o adresa IP asociata, primita de la furnizorul de servicii de internet (ISP - Internet Service Provider), aceasta fiind distribuita la initializarea conexiunii la internet in functie de localizarea fizica a clientului.

Desi nu o inlocuieste pe cea data de ISP ci o utilizeaza ca o punte intre calculatorul utilizatorului si un calculator cu un alt IP (aflat la distanta) cunoscut si ca proxy, folosirea unei alte adrese IP face posibila marirea anonimitatii pe internet dar si deblocarea de continut ce este accesibil doar pentru anumite tari sau zone geografice - de exemplu pe Youtube pot exista videoclipuri care nu pot fi vizualizate din Romania. In acest caz este utila schimbarea adresei (sau mai bine zis ascunderea IP-ului curent al calculatorului pe internet) cu una dintr-o tara in care este permis accesul la continut; iar acest lucru, dupa cum urmeaza sa aflati, este foarte usor si in acelasi timp gratis. Iata cum...

Am vorbit intr-un alt articol despre un program ce ascunde adresa IP, descarca programul de acolo si instaleaza-l. Pentru a vedea care este adresa publica cu care esti vazut pe internet inainte si dupa schimbarea IP-ului citeste si articolul Cum sa afli adresa IP si localizarea calculatorului.

Ruleaza programul CyberGhost si urmeaza pasii:

La deschiderea programului se va afisa locatia si IP corespunzatori calculatorului. Pentru a folosi un IP dintr-o alta tara da click pe meniul cu tari virtuale posibile.


Alege tara dorita si apasa OK.


Initiati folosirea unei adrese IP din tara aleasa anterior efectuand click pe butonul de pornire (cel incadrat in imagine).


Asteapta cateva momente pana se stabileste o conexiune securizata la calculatorul aflat la distanta - pozitionat in tara dorita, va aparea apoi un mesaj de instiintare si mai multe detalii despre IP-ul atribuit, inclusiv cati utilizatori mai folosesc acelasi IP pe serverul care gestioneaza conexiunile virtuale CyberGhost.

Conexiunea intre calculatorul utilizatorului si cel aflat la distanta este criptata astfel ca tot traficul de date este invizibil chiar si pentru furnizorul de servicii de internet. Mai mult decat atat programul se poate folosi si ca o metoda de a securiza navigarea pe internet efectuata de pe retele nesigure, de exemplu retelele WiFi cu acces liber, cum sunt cele prezente in cafenele, restaurante sau alte locatii publice.
- Anunțuri sponsorizate -