Adrese de email temporare - top 3 solutii gratuite

Folosirea unei adrese de email temporare pentru a elimina spamul
Adresa de email este o necesitate absoluta pentru toti utilizatorii care navigheaza pe internet. Fie ca se doreste inregistrarea pe un site pentru a beneficia de serviciile oferite, fie pentru a se putea comunica pe internet cu alte persoane, plus in multe alte situatii, email-ul reprezinta o adresa de identitate a utilizatorului (nu neaparat a persoanei) pe internet.

O problema importanta in zilele noastre o reprezinta mesajele de email nesolicitate - SPAM-ul - care inunda casuta de email cu nenumarate mesaje incomode, printre care pot exista si amenintari virtuale, tentative de frauda, psihing si alte forme de malware. Din acest motiv inregistrarea pe site-uri necunoscute sau transmiterea adresei de email catre persoane necunoscute poate duce la contaminarea contului de email cu spam.

O solutie pentru evitarea spam-ului este si folosind o adresa de email temporara pentru a confirma conturile create pe diferite website-uri. In acest articol am sa prezint top 3 cele mai folosite servicii gratuite de email temporar, dar inainte de asta ...ce sunt adresele de email temporare?

O adresa de email temporara este, dupa cum ii spune si numele, o adresa de email cu o valabilitate de timp limitata, de exemplu 10 minute, o ora, o zi etc, care are avantajul ca nu trebuie facut un cont inainte de a obtine o adresa de email ci simpla accesare a unui site ce ofera astfel de servicii duce la generarea automata a unei adrese de email, uneori fiind posibila inclusiv crearea unei adrese de email cu un nume specificat de utilizator. Aceste adrese pot fi folosite pentru a activa conturi de pe site-uri pe care se doreste inregistrarea, fiind folosite doar pentru activarea contului si atat, urmand ca acestea sa fie dezactivate dupa expirarea valabilitatii - care poate fi si ea exinsa. Scopul: evitarea aparitiei spam-ului in contul de email real.

Iata deci care sunt cele top trei adrese de email temporare:

  1. guerrillamail.com

Este unul dintre cele mai folosite servicii de email temporar, acesta generand automat o adrese de email odata cu accesarea website-ului - ulterior putand fi modificata intr-o adresa introdusa de utilizator. Pentru orice email primit se poate raspunde (reply) sau se poate trimite mai departe catre o alta adresa de email, eventual adresa de email reala. Toate email-urile primite vor fi sterse dupa o ora de cand au fost primite pentru a nu ocupa spatiul pe server.

  2.  Mailinator.com

Principalele avantaje ale acestui serviciu de email temporar este ca are o interfata accesibila si usor de folosit dar si ca se poate crea o adresa de email cu un nume specificat - aceasi adresa de email putand fi folosita de catre mai multi utilizatori, adresa respectiva ramanand activa mult timp. Odata ce emailul asteptat a fost primit acesta se poate sterge pentru a nu permite altor utilizatori care vor sa foloseasca adresa de email respectiva sa citeasca sau sa vizualizeze elementele din cadrul email-ului.

  3. 10minutemail.com

Folosind acest serviciu ti se va aloca o adresa de email aleatoare care va fi disponibila doar zece minute de la accesare, aceasta perioada putand fi marita cu inca 10 minute in orice moment. Odata ce contul va fi dezactivat email-urile primite vor fi sterse.

  Concluzii

Utilizarea unei adrese de email temporare aduce beneficiul ca se elimina in totalitate riscul de contaminare cu spam a adresei de email reale. Folosirea unei astfel de solutii este recomandata doar pentru a realiza o singura interactiune cu un website, eventual mai multe dar intr-un interval scurt de timp, de exemplu pentru confirmarea sau validarea unui cont inregistrat pe un site cu o reputatie proasta sau nepopular in mediul online. In schimb, daca se doreste interactiunea in mai multe etape cu o anumita adresa de email sau cu un website atunci este recomandata folosirea adresei de email reale sau a unei alte adrese de email folosita auxiliar pentru cazuri in care s-ar putea primi spam.

Citeste mai multe despre spam aici: Ce este spamul si cum sa il eviti