Cum sa dezactivezi introducerea parolei la pornirea Windows-ului

Logare utilizatori windows
Odata cu setarea unei parole pentru un cont de utilizator Windows, de fiecare data cand se doreste autentificarea in sistem ca respectivul utilizator se va solicita introducerea parolei asociata utilizatorului. Acest lucru este recomandat pentru marirea gradului de securitate al calculatorului si al datelor continute insa exista si cazuri cand introducerea parolei de fiecare data cand se deschide calculatorul devine incomoda - de exemplu in cazul in care este necesara repornirea de foarte multe ori a calculatorului din diferite motive sau pur si simplu se doreste eliminarea acestui pas si deci logarea sa se faca automat in Windows fara sa se introduca parola, desi aceasta exista.

In acest articol sunt descrisi pasii de urmat pentru dezactivarea introducerii parolei pentru logarea ca un utilizator in Windows.

1. Deschideti utilitarul de lansare rapida de programe: apasa tasta Windows + R ( in Windows 7 se poate merge la meniul de Start si de acolo se da click pe Run; in Windows 8 se poate face o deplasare cu mausul in coltul din stanga jos, se da click dreapta si se alege Run).


2. In fereastra "Run" scrieti netplwiz si apasati enter sau dati click pe OK.
Deschidere interfata de modificare setari utilizatori windows
3. Se va deschide o interfata de gestiune pentru conturile utilizatorilor creati. Dezactivati optiunea "Users must enter a user name and password to use this computer" (1) si apasati OK.

Dezactivare tastare parola de fiecare data cand se porneste calculatorul

4. Din fereastra care apare trebuie sa alegeti un utilizator cu drepturi de administrator si sa introduceti si sa confirmati parola. Aplicati setarile facute apasand OK.
Confirmare eliminare introducere parola la deschidere Windows

   Dupa aplicarea modificarii, la urmatoarea pornire a calculatorului se va deschide automat contul de utilizator existent, sau specificat - daca exista mai multi utilizatori, fara sa fie nevoie de introducerea parolei asociata acestuia.
- Anunțuri sponsorizate -