Cum sa inserezi o poza direct in email

Desi comunicarea uzuala intre persoane se face de obicei pe retelele de socializare sau pe cele de messanger, pentru comunicarea formala mesajele de email sunt cea mai buna forma de corespondenta, iar cum folosirea doar de continut textual nu este de multe ori suficienta este de dorit ca email-ul sa poata sa contina si alte elemente grafice sau audio, daca este cazul.

La orice email se pot atasa diferite tipuri de fisiere insa acestea vor putea fi accesate abia dupa ce destinatarul deschide atasamentul. In continuare este descrisa o metoda prin care se pot adauga imagini direct in continutul email-ului si nu ca atasament.

Inserarea unei imagini in continutul email-ului depinde de originea imagini care se doreste a fi copiata, astfel apar doua cazuri:

  1. Cand imaginea este de pe internet

Acceseaza sursa imagini in browser, da click dreapta pe ea si alege optiunea de copiere a imagini, "Copy image".



In cadrul email-ului lipeste imaginea copiata anterior in locul dorit fie apasand combinatia de taste Ctrl+V, fie prin efectuarea de click dreapta si selectarea optiunii de lipire, "Paste"
Inserarea unei imagini in cadrul email-ului in Gmail. Procedeul este valabil si pentru celelalte servicii de email, de exemplu Yahoo si Outlook.

 2. Cand imaginea este salvata in calculator

In cazul in care imaginea este salvata pe calculator, pentru a o copia trebuie sa o deschidem pentru editare si de acolo sa o copiem - cu alte cuvinte trebuie sa copiem continul imaginii si nu fisierul in sine.

Da click dreapta pe imagine si alege drept program de deschidere editorul de imagini existent in Windows numit "Paint" sau oricare alt program din aceeasi categorie.


Dupa ce  imaginea va fi redata in program selecteaza intreg continutul apasand Ctrl + A, apoi copiaza imaginea in memoria temporara: da click dreapta in zona selectata si alege optiunea de copiere, "Copy", sau mai simplu apasa Ctrl+C.


Pasul final il reprezinta copierea imagini in cadrul email-ului, apasa deci Ctrl+V in locul in care doresti sa apara imaginea in email.
Adaugare imagine copiata in interiorul email-ului si nu ca atasament in Yahoo Mail. Acelasi procedeu poate fi aplicat si in cazul altor servicii de email, de exemplu Gmail si Outlook.