Cum sa elimini din sistem Internet Explorer

Internet Explorer este un browser web aparut in anul 1995 si care este inclus incepand de atunci pana in prezent in toate versiunile de Windows. Desi la un moment dat, pe la inceputul existentei sale, acesta era cel mai popular program de navigare pe internet, gradul de folosire al acestuia a scazut treptat si asta in ciuda faptului ca este deja inclus in sistemul de operare Windows. Abia recent au fost aduse actualizari importante ale programului care fac ca viteza in navigare sa fie aproape comparabila cu browserele Chrome sau Firefox, insa chiar si asa, utilizatorii de Windows evita din start folosirea acestuia ca browser principal.

Acestea fiind spuse, daca esti unul dintre utilizatorii care considera inutil ca Internet Explorer sa existe instalat pe calculator, atunci trebuie sa stii ca acesta poate fi eliminat din sistem chiar daca nu apare printre programele instalate. In acest articol am sa prezint modalitatea de a face acest lucru, nu este complicata, doar ca Internet Explorer nu este listat ca program instalat pe calculator la versiunile de dupa XP si deci nu se poate dezinstala asa cum se procedeaza in cazul altor programe.

Eliminarea programului Internet Explorer se face din interfata de activare sau dezactivare unelte Windows iar pentru a o accesa trebuie sa te deplasezi la Control Panel → Programs and Features,(adica interfata de dezinstalare programe) si sa alegi "Turn Windows features on or off".



Din lista cu programele interne Windows-ului cauta si debifeaza Internet Explorer iar apoi da click pe OK. Odata cu debifarea campului corespunzator browser-ului Internet Explorer va aparea un mesaj de informare precum cel din urmatoarea imagine.



Mesajul care apare se refera la faptul ca dezactivarea programului poate afecta alte programe sau unelte Windows. Din moment ce nu folosesti deloc Internet Explorer inseamna si ca nu folosesti nici alte programe care au strict nevoie de existenta acestuia in sistem. Mergeti mai departe apasand OK.



Procesul de dezactivare va dura o perioada relativ scurta de timp, in functie daca s-au debifat si alte programe.



Dupa ce operatia s-a finalizat trebuie sa se reporneasca sistemul pentru ca setarile sa fie aplicate. Fie repornesti calculatorul imediat fie lasi ca aceasta actiune sa se faca de la sine cu urmatoarea pornire a sistemului.

Important de mentiont este ca programul poate fi instalat ulterior fara sa fie necesara descarcarea acestuia, simpla reurmare a pasilor mentionati insa cu rebifarea programului din lista cu programe interne ale Windows-ului va face ca Internet Explorer sa fie din nou instalat si gata de a fi utilizat.

Citeste si care sunt cele mai folosite navigatoate de internet.
- Anunțuri sponsorizate -