Redimensionarea imaginilor online - micsorarea unei fotografii

Redimensionarea imaginilor presupune micsorarea latimii sau lungimii unei fotografii, eventual a amandurora. De regula lungimea unei imaginii este direct proportionala cu latimea si viceversa, tocmai de aceea, pentru a nu distorsiona grafic imaginea trebuie ca proportia originala dintre latime si lungime sa fie pastrata chiar daca se doreste redimensionarea. Referitor la calitatea si claritatea imaginii trebuie spus ca, in timp ce calitatea imaginii redimensionate se poate mentine, nu acelasi lucru se poate spune si despre claritate, elementele din imagine pot deveni greu de descifrat - tocmai pentru ca redimensionarea inseamna inghiesuirea intregului continut al imaginii intr-un spatiu mai mic, deci toate elementele vor fi micsorate.

Modificarea marimii unei imagini se poate face fie prin intermediul unui site de modificat poze online, fie folosind un program de editare imagini, de exemplu Photoshop sau GIMP, insa cum acestea trebuie sa fie instalate pe calculator si mai ales pentru ca unele dintre ele sunt contra cost, am ales ca modalitate de a modifica dimensiunile unei imagini alternativa gratuita disponibila online, care, fara sa fie nevoie de cunostinte in editarea imaginilor, permite multiple operatii care se pot aplica continutului grafic.

Pe site-ul http://imagesplitter.net exista o aplicatie web care permite atat specificarea dimensiunilor pe care sa le aiba o imagine, cu posibilitatea de a pastra proportia dintre lungime si latime, cat si convertirea intr-un format dorit, fragmentarea imaginii in mai multe parti si decuparea unei anumite zone din imagine.

Pentru a face o imagine sa fie mai mica acceseaza site-ul mentionat mai sus, iar din pagina care apare incarca online imaginea dorita de redimensionat.

Upload imagine online: da click pe campul de adaugat imagine (1) si alege imaginea de modificat de pe calculator, apoi da click pe butonul Upload Image. Daca imaginea este de pe internet atunci selecteaza sectiunea Upload By Url si introdu link-ul catre aceasta.
Specificati latimea si lungimea (1) si aveti grija ca optiunea Keep Proportions sa fie activata, apoi selectati formatul in care se doreste salvarea imaginii rezultante (2) si apasati butonul de redimensionare imagine (3).

Modificare dimensiune imagine online: introduceti lungimea si latimea dorita, alegeti tipul de format al imaginii si apasati Resize Image.
Dupa ce imaginea a fost procesata online si s-au aplicat caracteristicile setate la pasul anterior, imaginea va fi descarcata automat pe calculator, cu numele de fisier initial la care s-a adaugat numele site-ului, deci inainte de a o utiliza este indicat sa redenumiti imaginea stergandu-i adresa de internet din nume.