Cum să accesezi simultan mai multe conturi pe un site

Mediul online conține o suită foarte mare de platforme care pot fi accesate gratuit, de exemplu Google, Gmail, Facebook, Twitter, Instagram și multe altele, și care fac ca internetul să poată fi folosit într-o mulțime de situații, atât cu scop personal, cât și în interes profesional. Orice persoană cu acces regulat la internet are cel puțin un cont Google (și deci și de GMail și alte servicii ale acestuia), Facebook, Hi5 sau multe altele.

Toate servicile importante din online permit logarea pe termen lung a unui utilizator (prin activarea opțiunii „Tine-mă logat”), care va face posibilă reaccesarea ulterioară a contului fără a repeta procesul de logare. Ținând cont că un calculator poate fi folosit de către mai multe persoane sau că se pot crea mai multe conturi pe același website, se poate ajunge în situația în care să fie nevoie de logarea pe un site cu multiple conturi.

Cea mai evidentă soluție ar fi deconectarea de la contul curent și logarea cu un alt cont, însă acest lucru poate fi un dezavantaj, pentru că nu se pot folosi ambele conturi în același timp. În acest mini tutorial veți afla, pentru cei care nu stiu încă, cum să accesezi simultan mai multe conturi online, în majoritatea cazurilor, acest lucru fiind permis.

1. Folosește un alt browser


Dacă pe browserul pe care îl folosești ești logat drept un anumit utilizator, poți folosi un alt browser pentru a te loga drept un alt utilizator, iar exemple de browsere sunt numeroase: Chrome, Firefox, Opera, Safari, Edge, Internet Explorer ș.a. Așadar descarcă și instalează unul din navigatoarele web menționate și folosește-l pentru a accesa un alt cont pe site-ul dorit.

2. Activează modul incognito


Modul incognito are rolul de bloca stocarea permanentă de date de tip cookie ale siturilor pe care le accesezi - în acestea fiind păstrate date care permit autentificarea automată a unui utilizator logat anterior. Dacă stocarea acestora nu este permisă, logarea într-un cont se va face întotdeauna prin reintroducerea datelor de logare. Așadar, prin deschiderea unei ferestre în modul incognito a browserului, care nu va afecta modul normal de navigare, va fi posibilă logarea cu un alt cont decât cel folosit inițial în browser. Dezavantajul este că odată cu inchiderea ferestrei incognito, datele de logare vor fi sterse automat, iar o ulterioară logare se va face prin introducerea numelui de utilizator sau email-ului și a parolei.

Deschiderea unei ferestre incognito se poate face prin apăsarea tastelor Ctrl + Shift + N. Alte metode sunt: prin accesarea meniului principal și selectarea opțiunii „New incognito window” sau, în cazul în care browserul este afișat ca mini-pictogramă în bara de programe în Windows, se poate da clic dreapta pe pictogramă browserului și alege opțiunea „New incognito window”.

3. Setează folosirea multiplă de conturi pe situl respectiv


Majoritatea serviciilor din online, fie ele gratuite sau contra cost, permit accesarea și utilizarea mai multor conturi de către un același utilizator. Unele dintre ele au implementate setări în acest sens și permit folosirea mai multor conturi de utilizator în același timp, putându-se selecta oricând contul care să fie utilizat la un moment dat. De exemplu conturile Google au această opțiune, și poate fi aplicată prin accesarea paginii de logare (https://accounts.google.com/login?hl=ro) și selectarea opțiunii Conectați-vă cu alt cont sau Sign-in with another account.
- Anunțuri sponsorizate -