Eliminare notificare mesaj citit sau utilizatorul tastează, în Facebook

Facebook este cea mai accesată rețea socială din Romania. Aceasta furnizează o platformă care permite o comunicare rapidă, iar gestiunea informațiilor personale publice sau private, precum și a grupurilor de prieteni și a sferelor de influență se face cu ușurință. Cu toate astea, Facebook conține și anumite elemente care deși sunt utile, pot fi considerate aspecte negative pentru anumiți utilizatori - este vorba despre afișarea notificărilor 'Seen', atunci când un utilizator citește un mesaj recepționat, și ' .. is typing' atunci când se tastează un mesaj unui utilizator, pe chat sau în mesajul privat.

Facebook nu permite eliminarea acestor notificări din Facebook Chat sau din centrul de mesaje private (Messages), însă acestea pot fi îndepărtate folosind o extensie care să fie instalată în browser. Extensia va opri afișarea notificări Seen și Is typing, cu alte cuvinte utilizatorul care trimite mesajul nu va fi înstiințat ca mesajul a fost citit, iar atunci când se scrie un mesaj, se previne afișarea notificării „Tastează” la utilizatorul căruia îi este destinat mesajul.

Pentru Chrome, extensia se numește Facebook Chat Privacy. O alternativă la aceasta este extensia Chrome Facesnoop, care, spre deosebire de Facebook Chat Privacy, va elimina doar notificarea de vedere mesaj, nu și cea de tastare mesaj.

Pentru Firefox, extensia poartă numele de Facebook Message Seen Disable, și va preveni afișarea mesajului 'Citit' de către un utilizator atunci când mesajul trimis a fost citit. Pentru Opera, se poate folosi extensia Facebook™ Seen Blocker, care va face același lucru.

Pentru instalarea extensiei, accesați link-ul corespunzător și dați clic pe Add in browser (Adaugă în browser - Chrome, Firefox, Opera). Instalarea va fi făcută într-un timp foarte scurt, iar dezactivarea notificărilor de mesaj citit sau utilizatorul tastează va fi făcută imediat, fără să fie necesară repornirea sistemului sau a browser-ului.

Citește și:
Care sunt cele mai folosite browsere
Extensii pentru mărirea securității în Chrome
Ce trebuie să stii pentru a naviga mai ușor pe web
Cum se poate afla parola scrisă în browser, sub simboluri asterisk