Transferul de fişiere mari pe internet (până la 2 GB)

    Atunci când vine vorba de trimiterea de fişiere pe internet, opţiunile sunt multiple. Puteţi folosi Yahoo Messenger, să trimiteţi fişierul prin email, sau să folosiţi mediul cloud. Însă dacă avem de trimis un fişier care are o dimensiune mare, de exemplu un joc, instalarea unui sistem de operare, filme, ş.a.m.d., ne mai rămân puţine alternative. O altă chestiune este modul în care trimiţi fişierul. Poţi trimite prin Yahoo Messenger un fişier de maxim 2GB însă pentru a-l trimite, trebuie să te loghezi în messenger, şi în plus ai dezavantajul că nu poţi distribui fişierul la mai mulţi utilizatori simultan. Dacă vei alege să trimiţi fişierul prin email, ca ataşament, va trebui să foloseşti Google Mail (Gmail), pentru că doar el permite trimiterea de fişiere de până în 10GB (asta e posibil doar folosind Google Drive, altfel limita maximă a ataşamentelor este - ca şi la Yahoo Mail - de 25 MB).
    Mai poţi folosi şi mediul cloud. Dropbox pune gratuit la dispoziţia noilor utilizatori înregistraţi un spaţiu virtual de 2GB. Acesta poate creşte până la 16GB dacă aduci alţi utilizatori care să se înregistreze pe site sau se poate trece la varianta plătită, când ai la dispoziţie oricât spaţiu de stocare cloud ai avea nevoie.

Mai exisă însă şi o modalitate atât eficientă, cât şi avantajoasă: folosind WetransferAcesta este un site care permite transferul de fişiere de până la 2 GB gratuit şi fără să fie nevoie de crearea unui cont pe site.
Trebuie doar să selectezi fişierul pe care vrei să-l trimiţi, împreună cu adresa de email a destinatarului (pot fi mai multe), adresa ta de email şi un mesaj. După ce se va încărca fişierul vrei primi o înstiinţare prin email dacă totul este în regulă. Destinatarul va primi un email cu mesajul specificat şi un link de unde poate descărca fişierul, iar odată ce il descarcă vei fi de asemenea anunţat. Plus că fişierul va fi disponibil doar o perioadă de timp, apoi va fi şters automat - ceea ce este convenabil pentru ca sunt puţine cazurile când doreşti ca fişierul să rămână permanent stocat undeva pe internet.

Meniul pentru transfer de pe site-ulWetransfer.
    Pe lângă simplitatea şi utilitatea site-ului pentru utilizatorii neînregistraţi, site-ul permite şi crearea de conturi, care aduce automat spatiu de până la 10 GB, plus opţiuni suplimentare în ceea ce priveşte durata de timp în care fişierul va fi disponibil pe site.