Afisare functii Windows intr-un singur folder

Modificarea unor setari ale sistemului de operare Windows se face prin accesarea panoului de control. Pentru a gasi interfata de unde se poate modifica o anumita setare utilizatorul trebuie sa navigheze in structura ierarhica si clasificata a tuturor optiunilor posibile pana la meniul dorit. Acest lucru face ca uneori utilizatorul sa nu gaseasca meniul cautat imediat ci dupa mai multe incercari.

Pentru a naviga eficient printre meniurile care duc la interfete in care se pot face modificari ale setarilor Windows-ului se poate crea un folder specializat care inglobeaza toate functiile Windows-ului la un loc, facilitand astfel controlul calculatorului de catre utilizatori. Windowsul permite creare unui astfel de folder numit GodMode, care este asemanator cu panoul de control doar ca exista mult mai multe functii care pot fi accesate cu usurinta; in unele cazuri, in functie de programele instalate in sistem, numarul functiilor diponibile in folderul GodMode depaseste 300.

Crearea folderului GodMode.

Folderul GodMode este de fapt o scurtatura in care sunt listate toate functiile sistemului si nu contine fisiere sau directoare ci alte scurtaturi care duc la meniul de setare dorit. Acest folder poate fi creat oriunde astfel:
  • click dreapta in locatia unde se doreste crearea folderului;
  • din meniul aparut se creaza un nou folder New -> Folder;
  • se denumeste folderul cu urmatoarea denumire: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}.
Listarea setarilor care se pot face folosind folderul GodMod.