Cum poti scapa de reclamele de pe site-uri - Top 3 solutii

Reclama prezenta in mediul online are rolul de a aduce profit celui care administreaza sau detine un site web si ofera variate servicii online, de la insusi continutul, de exemplu articole, tutoriale, videoclipuri etc. pana la aplicatii cum sunt cele de email, retele de socializare sau alte servicii din online.

Reclama are mai multe forme, unele sunt vizibile altele nu. Forma cea mai raspandita de reclama este banner-ul - o imaginie statica sau animata in care se expune date promotionale ale unor companii sau produse iar daca utilizatorul este interesat si da click acesta va fi dus la pagina de prezentare a companiei sau a produsului - insa sunt din in ce mai raspandite si alte forme de reclama, de exemplu videoclipurile de prezentare si advertorialele (cand continutul unui articol are menirea de a face reclama la ceva), cele din urma fiind uneori dificil de identificat la prima vedere.

Faptul ca pe un site exista reclame, de orice fel ar fi acestea, este un lucru bun, inseamna ca sunt diferite companii care platesc pentru a-si mari numarul de clienti sau pentru a-si promova imaginea, si in acelasi timp cel care se ocupa cu site-ul respectiv incaseaza venituri, care difera in functie de anumite criterii; astfel continutul site-ului sau serviciile existente pe site pot fi deseori oferite gratuit. Ceea ce este total benefic pentru toata lumea, majoritatea site-urilor pe care le accesam zi de zi sunt gratuite: google, youtube, facebook, conturile de email etc. Daca pe aceste siteuri nu ar aparea reclame atunci cu siguranta acestea nu ar mai fi fost gratuite.

Problema apare atunci cand pe un site exista o abundenta de reclame de diferite tipuri, care impiedica utilizarea eficienta sau placuta a site-ului, iar astfel de exemple sunt numeroase, inclusiv pe site-urile importante exista aceasta problema. De aceea, m-am gandit ca ar fi interesant de stiut care sunt modalitatile prin care reclamele de pe site-uri pot fi eliminate.

Acest lucru se face prin adaugarea unei extensii in browser care sa filtreze continutul paginilor accesate si sa elimine reclamele intalnite, daca exista. In prezent sunt mai multe astfel de extensii, acestea putand fi diferite in functie de browserul folosit, insa trei dintre ele sunt disponibile pentru cele mai utilizate navigatoare de internet - Chrome, Firefox, Opera - in unele cazuri si Internet Explorer sau Microsoft Edge.

Iata care sunt top 3 solutii de eliminare a reclamelor de pe site-urile accesate:
  1. AdBlock
  2. AdBlock Plus (extensie diferita de exensia mentionata anterior)
  3. uBlock
Pentru instalarea extensiei in browser acceseaza link-ul corespunzator solutiei dorite dintre cele enumerate mai sus si apoi apasa butonul de descarcare. Va aparea o fereasta de confirmare a instalarii, apasati "Add extension".

Adaugare extensie AdBlock in browser-ul Chrome. O fereastra asemanatoare apare si in cazul folosirii altor browsere.
Dupa ce extesia va fi instalata va aparea o pictograma langa bara de adrese in browser de unde se pot face unele modificari si in acelasi timp se va putea vizualiza numarul de reclame eliminate pe paginile web vizitate. De asemenea, extensia se poate opri temporar astfel ca reclamele vor fi reafisate; in plus exista posibilitatea de a permite unor reclame fie de la anumite surse fie de o anumita categorie sa fie totusi afisate.