Cum să faci un screenshot la un telefon cu Windows Phone

Un screenshot sau o captură de ecran este utilă în foarte multe cazuri și are rolul de a captura tot ce este afișat pe ecran într-un fișier de tip fotografie. De exemplu ai putea captura o conversație avută, o stare de pe rețelele sociale, un mesaj de eroare care apare în sistemul de operare sau într-o aplicație, iar exemplele pot continua. Despre cum se face un screenshot în Windows am scris într-un alt articol, în articolul de față am să descriu cum să faci screenshot la ecranul telefonului tau cu Windows Phone, în funcție de versiunea acestuia.

Cum se face screenshot în Windows Phone 8.1 și Windows 10 Mobile?

Deplasează-te la locația sau în aplicația dorită, acolo unde este afișată informația pe care dorești să o fotografiezi, iar apoi apasă butonul Pornire/Deblocare și butonul pentru Crestere Volum în același timp.


Cum se face screenshot în Windows Mobile 8?

Din ecranul pe care dorești să-l capturezi, apasă butonul Start și butonul Pornire/Deblocare.


Cum ști dacă ecranul a fost capturat?

Imediat după apăsarea celor două butoane se va auzi un click, dacă telefonul nu este setat pe silențios, iar ecranul va fi iluminat intens pentru scurt timp, apoi va apărea un mesaj cu privire la locul în care se va salva captura de ecran, de exemplu „Se salvează în capturi de ecran...”.


Unde găsești screenshot-ul făcut?

Fotografia cu screnshot-ul făcut se va salva fie în memoria internă a telefonului, fie pe cardul de memorie - dacă ați făcut setarea ca datele să fie stocate pe card.

Captura de ecran va apărea în lista cu imaginile din folderul Fotografii, din telefon. Dacă folosiți o aplicație pentru gestiunea fișierelor de pe telefon sau dacă conectați telefonul la calculator, imaginea poate fi gasită în folderul Fotografii sau Imagini (în cazul conectării la calculator), în subfolderul Screenshots (Capturi de ecran).