Raportare probleme si erori ale programului Virtual WiFi

Virtual WiFi, desi este o aplicatie simpla, este departe de a fi perfecta, si poate intampina probleme la rularea pe diferite versiuni ale sistemului de operare Windows, in special la cele recente, aparute dupa Windows 8. Programul se bazeaza pe multiple servicii care ruleaza in Windows cat si pe configuratia adaptorului Wireless, impreuna cu alte setari prezente in sistemul de registri. Toti acesti factori cumulati pot crea cazuri care nu au fost prevazute in faza de dezvoltare a aplicatiei, lucru care se manifesta prin aparitia unor probleme sau erori la crearea unui hotspot care sa poata fi accesat cu succes de pe alte calculatoare sau dispozitive.

Odata cu aparitia versiunii actuale s-au rezolvat o multime de bug-uri si probleme de compatibilitate cu diferite versiuni de Windows, cat si principala problema: imposibilitatea in unele cazuri de a atribui hotspot-ului WiFi creat din program o adresa IP valida – adica hotspot-ul va fi creat si va fi vizibil de pe alte dispozitive, insa conectarea la acesta nu se poate efectua, afisand un mesaj de eroare de tipul “Reteaua Wi-Fi nu a raspuns.Incercati mai tarziu”. Cu toate acestea doar majoritatea problemelor au fost rezolvate, existand inca excepti in care programul va preintampina probleme in functie de setarile actuale ale Windows-ului pe care ruleaza. Aceasta pagina este dedicata raportarii erorilor si problemelor legate de functionalitatea aplicatiei.

Daca programul nu porneste, afiseaza mesaje de eroare cu caracter general – fara a indica o posibila remediere a problemei, isi incheie executia brusc sau nu realizeaza operatiile pe care le efectuati atunci e clar ca e vorba de o problema de incompatibilitate la diferite conditii, sau ceea in termeni de specialitate se numeste bug.

Folosind formularul pentru comentarii de mai jos descrie cat mai amanuntit problema intampinata: ce mesaje apar, cum se manifesta eroarea sau problema, eventual efectueaza screenshot-uri ale aplicatiei; in plus, specifica si cateva detalii legate de mediul in care se executa programul, de exemplu versiunea Windows-ului (Vista, 7, 8, 8.1), tipul de conexiune la internet - prin cablu sau prin modem, numele producatorului adaptorului de retea Wireless si al celui de pe care se doreste partajarea accesului la internet, si alte informatii pe care le considerati relevante.