Convertirea fisierelor in PDF

    Documentele PDF sunt la mare cautare. Motivele principale sunt compatibilitatea cu orice cititor PDF si faptul ca principalul cititor de documente PDF, Adobe Reader, este gratuit pentru utilizare. Ca si o comparatie, documentele Office Word 2003 nu sunt intotdeauna compatibile cu versiunile lui mai recente (2007/2010...2015), plus ca pachetul de birotica care ofera Word, Microsoft Office, nu este gratuit. Alte avantaje ale documentelor PDF: posibilitatea de a proteja documentul prin parola sau de a-l face vizibil dar fara posibilitatea de a-l printa, de a efectua operatii de copiere de text, de redare sonora a textului si multe altele.

    Apare astfel necesitatea de a converti anumite tipuri de documente cum ar fi cele facute cu editoare de text (Word, Notepad,etc.), de calcul tabelar (Excel), prezentari PowerPoint, fotografi, orice document predestinat citirii sau vizualizarii. Pentru rezolvarea acestei chestiuni ai la dispozitie doua posibilitati. Fie folosesti un site specializat in convertirea diverselor tipuri de fisiere, fie vei instala un program care sa faca acest lucru.


    Daca vrei sa convertesti documentul in PDF online atunci gasesti mai multe informatii in articolul Cum sa convertesti un fisier cu un anumit format (extensie) intr-altul online. In schimb, daca documentul pe care vrei sa-l convertesti contine informatii pe care nu vrei sa le expui in mediul online atunci va trebui sa instalezi un program.


    doPDF este un program simplu si gratuit care permite convertirea oricarui fisier tiparibil in format PDF. Il poti descarca de pe site-ul oficial dopdf.com. Mai jos este un tutorial pentru instalarea si folosirea programului.



    O alta modalitate de a converti fisierul in PDF cu programul doPDF este sa efectuam asupra lui operatia de printare, iar din lista cu imprimante disponibile sa selectam imprimanta viruala doPDF. Daca este posibila printarea unui document atunci este posbila si convertirea lui in PDF.