SpiderOak - cel mai sigur serviciu de cloud

Stocarea datelor in mediul cloud a fost privita foarte mult timp cu suspiciune de catre utilizati. Este foarte util sa poti sa salvezi date intr-un data center de cloud, insa sunt datele tale protejate de accesul neautorizat? Este adevarat ca datele sunt stocate criptat astfel ca doar utilizatorul poate vedea continutul datelor insa depide si unde este facuta aceasta criptare. Aproape toate serviciile de cloud fac codificarea la nivelul de server, adica serverul stie modul cum cripteaza aceste date. Cu alte cuvinte cine opereaza / administreaza serverul acela poate controla si modul in care se face codificarea deci acesta poate accesa datele fara nici o restrictie.

Exista insa si un serviciu de stocare cloud care abordeaza diferit modalitatea de criptare a datelor marind gradul de confidentialitate a datelor stocate - SpiderOak.

Fereastra program SpiderOak (SpiderOak / desktop_screenshot)
SpiderOak va cripta datele ce vor fi trimise catre stocare in data center la nivel local, pe calculatorul clientului. Acest lucru face ca nici macar angajatii companiei sa nu poate vedea continutul stocat in original. Daca alte servicii de cloud precum cele oferite de Google, Microsoft, Dropbox, s.a., inglobeaza mai multe servicii, SpiderOak este creat special pentru stocarea datelor si asigurarea, ba mai mult, garantarea ca datelor vor fi vizibile doar pentru client dar nu si pentru oricine altcineva. Acest lucru face ca SpiderOak sa aiba mai putine optiuni in ceea ce priveste distribuirea datelor - de exemplu, nu exista posibilitatea de a colabora cu alti utilizatori asupra datelor. Datele mai pot fi totusi distribuite, oferindu-se accesul catre ele prin link-uri care au stabilit un identificator de distribuire (Share ID) iar cel care acceseaza link-ul va trebui sa introduca parola pe care dvs. o furnizati programului.

Capacitatea de stocare oferita este de 2 Gb in stagiul initial si se poate exinde la 10 GB prin aducerea de noi utilizatori care sa se inregistreze. Este disponibil pentru Windows, Mac, Linux, iOS si Android si permite sincronizarea datelor de pe oricate dispozitive conectate la cont, fiind in acelasi timp un bun program de backup al datelor. Pentru un spatiu de stocare mai mare se ofera contra cost diferite abonamente de stocare destinate pentru uzul personal sau in intreprinderi, de exemplu pentru uzul personal ai de ales intre 30GB - 7€ / luna, 1TB - 12€ / luna, 5 TB - 25€ / luna.

Prezentare SpiderOak

- Anunțuri sponsorizate -