Program de afisare a parolelor din browsere

Atunci cand te autentifici pe un website precum facebook, yahoo, gmail, s.a.m.d. browserul va afisa un mesaj de dialog prin care utilizatorul poate salva datele de logare folosite astfel incat la o accesare ulterioara a site-ului, browserul va completa automat informatiile de logare. Acest lucru vine in beneficiul utilizatorilor care au multe conturi pe diferite site-uri de internet pentru ca nu va mai fi nevoie de reintroducerea datelor in formularul de logare de fiecare data cand se acceseaza site-ul respectiv. De regula pentru logare se utilizeaza un nume de utilizator sau o adresa de e-mail si o parola, iar pentru stocare informatiilor de logare browserul va afisa in original numele de utilizator sau adresa de e-mail insa caracterele parolei vor fi inlocuite cu simbolul asterix ('*') tocmai pentru a preveni vizualizarea acesteia de catre alti utilizatori care utilizaeaza acelasi calculator.

Se poate intampla insa ca utilizatorul sa uite datele de logare si desi ele sunt salvate si completate automat de catre browser la accesara site-ului de pe calculatorul de la care s-a logat in trecut, atunci cand se doreste logarea de pe un alt calculator in contul respectiv, nu se va putea face acest lucru decat introducand din nou datele de logare. Am sa prezint in acest articol un program cu ajutorul caruia poti recupera parolele care sunt salvate de browsere precum Chrome, Firefox, Opera, Safari si Internet Explorer - WebBrowserPassView.

WebBrowserPassView este disponibil pentru sistemul de operare Windows XP, Windows 7, Windows 8, Windows 10, atat versiunile de 32 de biti dar si cele de 64 de biti, si este aplicabil pentru primele 5 cele mai folosite browsere la nivel global.
Fereastra program WebBrowserPassView (sursa foto: www.nirsoft.net / webbrowserpassview)

Odata rulat, programul va afisa datele de logare salvate de catre browser - inclusiv parola.
In marea majoritate a cazurilor programul va afisa parola dar exista si unele limitari:
  • nu poate decripta parolele codificate cu o parola generala;
  • nu poate detecta parolele aflate in surse externe sistemului de pe care se ruleaza programul;
  • informatiile de logare salvate cu browserul Internet explorer, versiunile 7.0 - 9.0, sunt codificate conform adresei URL de unde se face logarea. Daca este sters istoricul de vizitare a site-urilor atunci nu se va putea decodifica nici parola folosita la logare.
Deoarece programul afiseaza parolele stocate in browser, acesta poate fi detectat de catre unele programe de antivirus ca fiind o posibila amenintare la securitatea calculatorului, desi acest lucru nu este adevarat.

Tutorial rapid de folosire WebBrowserPassView:


Download WebBrowserPassView: versiunea in engleaza, versiunea in romana.
- Anunțuri sponsorizate -