Cum sa decupezi o portiune dintr-o imagine

Tinand cont de popularitatea retelelor sociale si de numarul mare de utilizatori care folosesc astfel de platforme online pentru a socializa si mai ales pentru a distribui diverse informatii personale - fie sub forma textuala, fie sub o alta forma, de exemplu prin intermediul fotografiilor - poate aparea la un moment dat necesitatea de a decupa doar o anumita portiune dintr-o poza. Acesta este doar un exemplu, exista o multitudine de situatii cand trebuie sa extragi o portiune dintr-o imagine pentru a o intrebuinta in diverse moduri.

De aceea, in acest tutorial, am sa descriu modalitatea prin care unei imagini i se poate decupa o anumita portiune fara sa fie nevoie de instalarea unui program ci folosind o aplicatie ce exista deja in Windows, mai exact este vorba de editorul de imagini Paint.

Decupare selectie din poza. Sursa fotografie: ibtimes.co.uk
Deplaseaza-te la imaginea in care doresti sa efectuezi operatia de decupare si creeaza un duplicat (un backup) al imaginii originale prin operatia de Copy-Paste. Mai departe selecteaza imaginea, efectueaza click dreapta si alege optiunea Open With urmand ca din lista cu programe posibile de deschidere sa se aleaga Paint. Imaginea se va deschide in editorul grafic si se poate incepe aplicarea pasilor pentru extragerea unei portiuni din imagine.

Da click pe unealta de selectare (1) si incepe sa incadrezi intr-un chenar continutul pe care doresti sa il extragi din poza (2), iar apoi trebuie sa aplici decuparea efectuand click pe unealta numita Crop (3) - care va pastra doar partea selectata, eliminand restul.

Urmeaza pasii de mai sus (click pe imagine pentru marire).
Dupa ce se da click pe butonul Crop tot ce a fost in afara selectiei facute va fi eliminat.

Tot ce ramane apoi de facut este fie salvarea imaginii apasand Ctrl + S, fie revocarea decuparii facute apasand tastele Ctrl+Z, caz in care se va reafisa imaginea asa cum era in starea anterioara ultimei modificari.

Nota:
Este important sa se faca o copie de siguranta inainte de a se incepe editarea fotografiei, mai ales daca aceasta se doreste a fi pastrata si in starea initiala. Modificarea imaginii in acest mod presupune alterarea acesteia permanent, adica odata ce decuparea a fost facuta si salvata, nu se mai poate reveni la starea anterioara din momentul in care se paraseste programul Paint.

Citeste si:
Cum sa inserezi text intr-o imagine
Imbinarea mai multor poze intr-una singura
Tutorial - imbinarea fisierelor pdf
- Anunțuri sponsorizate -