Cum se imbina mai multe fisiere PDF

Documentele PDF (Portable Document Format) reprezinta un format de fisier foarte raspandit, folosit in mai toate domeniile de activitate, uneori fiind preferat in detrimentul documentelor procesorului de texte Word. Fie ca citesti materiale online sau offline, de exemplu carti electronice sau reviste, doresti sa previzualizezi facturile diferitelor servicii si efectuezi plati online, sa depui diferite cereri online, de exemplu CV-ul, iar lista poate continua... astfel de documente sunt cele care sunt de obicei folosite.

Cititorul de documente PDF, Adobe Reader, este gratuit si poate fi instalat pe orice sistem fie el Windows, Linux, Mac OS sau altele. Problema care poate aparea este numarul foarte mare de astfel de fisiere, de exemplu o multime de fisiere PDF ce reprezinta capitole sau sectiuni dintr-un intreg, sau o colectie de facturi electronice; in acest caz este utila imbinarea mai multor documente PDF intr-unul singur, tinandu-se cont, daca se doreste explicit acest lucru, si de numerotarea paginilor.

In continuare este prezentat un website pe care se poate efectua aceasta operatie si un program gratuit, atat pentru windows cat si pentru celelalte tipuri se sisteme de operare majore, care poate fi folosit pentu a alatura o serie de documente PDF intr-un singur document.

 Imbinarea fisierelor PDF online

Pe site-ul foxyutils.com gasesti o aplicatie online de imbinare PDF-uri ce permite adaugarea prin upload a mai multor fisiere de tip pdf, pentru ca apoi sa se permita setarea ordinii in care acestea vor fi redate in cadrul documentului final. Tot pe acelasi site mai exista si alte sectiuni destinate documentelor pdf, de exemplu pentru impartirea unui document in mai multe, reducerea dimensiunii fisierului PDF, activarea protectiei printr-o parola si convertirea din PDF in alte tipuri de document.

  Imbinarea fisierelor PDF folosind un program

PDF Split and Merge este un program gratuit, disponibil pentru Windows, Linux si Mac OS si alte platforme ce suporta Java. Cu ajutorul acestuia se pot alipi mai multe documente PDF sau din potriva se poate diviza un fisier in mai multe documente PDF.

Pentru a incepe operatia de alipire a mai multor documente PDF folosind programul, descarca-l si instaleaza-l din sursa data mai sus, apoi ruleaza-l. Alege din meniul principal "Merge/Extract" (1) si incepe adaugarea documentelor in lista (2), alege ordinea in care acestea vor aparea in documentul final, selecteaza locatia destinatie unde se va salva fisierul ce va cuprinde toate documentele adaugate (3), apoi incepe operatia de imbinare apasand butonul "Run" (4).