Rezvolvare eroare „Din păcate, procesul com.android.systemui s-a oprit” - Android

Există o mulțime de mesaje de eroare care pot apărea pe un telefon / tabletă cu Android, iar multe dintre acestea se datorează actualizărilor aplicațiilor de sistem. Este și cazul erorii „Din păcate, procesul com.android.systemui s-a oprit” ("Unfortunately, the process com.android.systemui has stopped") care apare odată cu actualizarea aplicației Google, lansată la începutul lui 2017.


Mesajul poate apărea întâmplător, dar cel mai adesea, acesta apare la apăsarea butonului start (home) de pe telefon sau tabletă. În unele cazuri, în funcție de versiunea Android, mesajul continuă să apară făcând imposibilă folosirea dispozitivului, ba mai mult decât atât, ecranul de fundal va apărea negru.

Problema se poate rezolva prin mai multe moduri, în continuare îți vor fi prezentate două dintre ele: prin dezinstalarea aplicației Google sau prin resetarea sistemului Android.

1. Dezinstalarea aplicației Google


Așa cum am precizat anterior, eroarea este cauzată de actualizarea aplicației Google, de aceea mesajul este unul care afectează o vastă serie de dispozitive simultan. Simpla dezinstalare a actualizărilor acestei aplicații doar remediază problema, pentru că actualizarea se va efectua din nou ulterior.

Drept urmare, singura metodă de a elimina permanent mesajul legat de oprirea procesului com.android.systemui este să dezinstalezi cu totul aplicația Google, aplicație care nu afectează starea sistemului.

Efectuează următoarele operații:
  • Accesează Google Store (Magazin Google)
  • Caută aplicația Google
  • Dă clic pe Dezinstalare/Eliminare

2. Resetarea telefonului/tabletei în cazul în care prima metodă nu poate fi pusă în practică


Sunt cazuri când mesajul nu poate fi eliminat, apărând continuu, ceea ce nu permite folosirea dispozitivului. În astfel de cazuri va trebui efectuată operația de resetare hard.

În articolul Resetare telefon/tabletă - revenirea la setările din fabrică (Android) sunt prezentate instrucțiunile pentru resetarea hard (externă sistemului Android) – metoda a doua.

Imediat după resetare, înainte de a conecta dispozitivul la internet, dezactivează aplicația Google – conform pașilor primei metode – pentru că altfel actualizarea se va reinstala, iar eroare va reapărea.

***

Mesajul de eroare în cauză „Din păcate, procesul com.android.systemui s-a oprit” poate varia, de exemplu „UI sistem s-a oprit” (System UI has stopped) sau „android.systemui s-a oprit în mod neașteptat” (android.systemui has stopped unexpectedly).

Dacă problema persistă, mai există și alte metode mai avansate de a încerca să rezolvi problema, de exemplu să actualizezi Android la o versiune mai nouă sau să reinstalezi sistemul de operare.

Actualizarea aplicației Google are potențialul să afecteze toate smartphone-urile cu Android, însă apare mult mai frecvent mai ales pe telefoanele Samsung Galaxy S.

Alte erori care pot apărea pe dispozitivele cu Android:

Te-ar putea interesa și:
Cum afli coordonatele GPS ale telefonului în Android
Cum transferi poze de pe telefon pe calculator

Ai urmat instrucțiunile? Mai apare mesajul de eroare?