Descărcare și instalare Magazin Play | Tutorial

Aplicația Google Play (Magazin Play) reprezintă centrul de personalizare al oricărui dispozitiv cu Android, fiind existent în mod prestabilit pe majoritatea telefoanelor sau tabletelor. Din cadrul acesteia se poate accesa, descărca, instala, actualiza și/sau folosi conținut de diferite tipuri, de exemplu, aplicații, jocuri, muzică, filme sau show-uri TV, cărți electronice, ș.a.

Descarcare și instalare Magazin Play

Dacă s-a efectuat root la Android sau dacă pur și simplu aplicația Google Play Store nu există instalată (de exemplu, în cazul multor telefoane sau tablete Meizu), atunci aceasta se poate descărca și instala, respectiv actualiza manual. Află din acest articol ce este magazinul Google Play Store, de unde poate fi descărcat și cum se instalează.

Ce este Google Play


Google Play este o aplicație creată de Google pe baza căreia se poate descărca și instala aplicații de variate tipuri, printre care și jocuri, și se poate accesa conținut multimedia de pe dispozitivele cu Android (care este cel mai popular sistem de operare pentru dispozitive portabile - smartphone-uri, tablete ș.a.)

Dezvoltatorii de aplicații sau de conținut digital își pot distribui produsele în Google Play, care pot fi atât gratuite, cât și contra cost, iar utilizatorii dispozitivelor cu Android vor putea să aibă acces la conținutul multimedia dorit sau să instaleze aplicații, jocuri ș.a. - colecția de aplicații disponibile pentru Android fiind în februarie 2017 în număr de circa 2,7 milioane.

Google Play îmbină la un loc mai multe aplicații, de exemplu, Google Play Books, Google Play Games, Google Play Movies & TV, Google Play Music și Google Play Newsstand – toate acestea reprezentând aplicații independente înainte de 2012, când a fost lansat Google Play în varianta actuală.

Aplicația poate apărea denumită în mai multe feluri, în funcție de versiunea Android, dar și de limba setată în sistem, de exemplu: Google Play Store, Google Store, Magazin Play ș.a. și este o parte din suita de aplicații oferite de Google prin intermediul vastelor servicii Google Play care rulează de obicei, în mod prestabilit, în Android.

Descărcarea, instalarea, actualizarea sau accesarea de conținut din Google Play se poate face doar pe baza unui cont Google existent.

Cum descarci și instalezi Google Play (Magazin Play)


În continuare este prezentat procedeul prin care se poate instala sau actualiza manual magazinul Google Play.

1. Activează opțiunea de instalare de aplicații din surse necunoscute

Ca o măsură de siguranță, setările standard ale Android nu permit instalarea de aplicații sau jocuri terță parte, adică preluate din surse necunoscute sau neautorizate de Google. Această setare se poate modifica, permițând astfel instalarea de aplicații care nu există în Google Play, spre exemplu.

Pentru activarea opțiunii, urmează instrucțiunile:
Accesează Setări (Settings) → Securitate (Security).
Bifează căsuța Surse necunoscute (Unknown sources).

Setari necesare pentru descarcarea Magazin Play

Confirmă aplicarea operației.

2. Descarcă Google Play Store (Magazin Play)

Pe site-ul apkmirror.com există o colecție foarte mare aplicații Android care pot fi instalate manual, și nu prin intermediul Google Play, iar printre acestea se numără și însăși aplicația Google Play, însă cu numele complet, Google Play Store.

Pagina de download pentru Google Play Store o găsești aici. Tot ce va trebui să faci este să descarci ultima versiune disponibilă a acesteia care este compatibila cu dispozitivul tau.

De unde se descarca Magazin Play

Fișierul APK descarcat va conține aplicația Magazin Play. Pentru instalarea pe telefon, trebuie sa accesezi fișierul descarcat și sa accepți instalarea din surse externe.

Dacă nu există o versiune compatibilă cu dispozitivul tău, atunci poți instala serviciile Google Play (de aici), care va conține inclus și Google Play Store.

3. Instalează Google Play Store (Magazin Play)

Pentru a instala aplicația, du-te în folderul cu fișiere descărcate, Descărcări (Downloads), din Android.

Download Magazin Play pe telefon

Deschide fișierul ce conține aplicația Google Play Store, acesta va avea extensia .apk.

Accesare apk pentru Magazin Play

Va apărea fereastra de instalare. Apasă butonul Instalați (Install).

Instalare Magazin Play pe telefon

Așteaptă ca operația să se termine, apoi închide fereastra apăsând butonul Terminat sau deschide imediat Google Play, apăsând butonul Deschideți.


Aplicația va putea fi accesată ulterior din cadrul ecranului cu aplicații principale.

Unde gasesti Magazin Play

Odată cu accesarea aplicației Google Play, se va instala ulterior și serviciile Google Play, dacă există conexiune la internet și setările permit acest lucru. Cu alte cuvinte, instalarea Google Play poate fi și o soluție de a instala Serviciile Google Play și viceversa.

Citește și:
Cum se face resetarea telefonului sau tabletei cu Android
Eroare Android: Servicii Google Play s-a oprit. Cum o rezolvi
Eroare Android: com.android.systemui s-a oprit. Cum o rezolvi

- Anunțuri sponsorizate -