Descărcarea și instalarea Magazin Play pe un dispozitiv Android | Tutorial

Aplicația Magazin Play este centrul de personalizare al dispozitivelor Android, și este preinstalată pe majoritatea telefoanelor și tabletelor. De aici poți accesa, descărca, instala, actualiza și folosi diverse tipuri de conținut: aplicații, jocuri, muzică, filme, emisiuni TV, cărți electronice etc.

Descarcare și instalare Magazin Play

Dacă Magazinul Play nu există instalat pe dispozitiv (de exemplu, în cazul multor telefoane sau tablete Meizu), atunci acesta se poate descărca și instala, respectiv actualiza manual. Află din acest articol ce este magazinul Play Store, de unde poate fi descărcat și cum se instalează.

Ce este Google Play


Google Play este o aplicație dezvoltată de Google care permite descărcarea și instalarea de aplicații, jocuri și conținut multimedia pe dispozitivele cu Android, cel mai răspândit sistem de operare pentru smartphone-uri, tablete și altele.

Dezvoltatorii își pot distribui produsele în Magazin Play, care pot fi furnizate atât gratuit, cât și contra cost, iar utilizatorii dispozitivelor cu Android vor putea să aibă acces la conținutul dorit sau să instaleze aplicații, jocuri ș.a.

Google Play îmbină la un loc mai multe aplicații, de exemplu, Google Play Books, Google Play Games, Google Play Movies & TV, Google Play Music și Google Play Newsstand – toate acestea reprezentând aplicații independente înainte de 2012, când a fost lansat Google Play în varianta actuală.

Aplicația poate avea mai multe denumiri, în funcție de versiunea Android, dar și de limba setată în sistem, de exemplu: Google Play Store, Google Store, Magazin Play ș.a. și este o parte din suita de aplicații oferite de Google prin intermediul serviciilor Google Play care rulează de obicei, în mod prestabilit, în Android.

Descărcarea, instalarea, actualizarea sau accesarea de conținut din Google Play se poate face doar pe baza unui cont Google existent.

De unde descarci și cum instalezi Magazin Play


În continuare este prezentat procedeul prin care se poate instala sau actualiza manual magazinul Google Play pe dispozitivul tău Android.

1. Activează opțiunea de instalare de aplicații din surse necunoscute


Ca o măsură de siguranță, setările standard ale Android nu permit instalarea de aplicații sau jocuri terță parte, adică preluate din surse necunoscute sau neautorizate de Google. Această setare se poate modifica, permițând astfel instalarea de aplicații care nu există în Magazinul Play, spre exemplu.

Pentru activarea opțiunii, urmează instrucțiunile:
Accesează Setări (Settings) → Securitate (Security).
Bifează căsuța Surse necunoscute (Unknown sources).

Activare descărcare manuală Magazin Play

Confirmă activarea opțiunii.

2. Descarcă Magazin Play


Pe site-ul apkmirror.com există o colecție foarte mare de aplicații Android care pot fi instalate manual, și nu prin intermediul Magazin Google Play, iar printre acestea se numără și însăși aplicația Magazin Play, însă cu numele complet, Google Play Store.

Pagina de download pentru Google Play Store o găsești aici. Tot ce va trebui să faci este să descarci ultima versiune disponibilă compatibila cu dispozitivul tau.

De unde se descarca Magazin Play

Fișierul APK descarcat va conține aplicația Magazin Play. Pentru instalarea pe telefon, trebuie sa accesezi fișierul descarcat și sa accepți instalarea din surse externe.

Dacă nu există o versiune compatibilă cu dispozitivul tău, atunci poți instala serviciile Google Play (de aici), care va conține inclus și Google Play Store.

3. Instalează Magazin Play pe telefon / tabletă


Pentru a instala aplicația, du-te în folderul cu fișiere descărcate, Descărcări (Downloads), din Android.

Accesare apk Magazin Play

Deschide fișierul ce conține aplicația Google Play Store, acesta va avea extensia .apk.

Executare apk pentru Magazin Play

Va apărea fereastra de instalare. Apasă butonul Instalați (Install).

Instalare Magazin Play pe telefon / tableta

Așteaptă ca operația să se termine, apoi închide fereastra apăsând butonul Terminat sau deschide imediat Google Play, apăsând butonul Deschideți.

Magazin Play instalat pe dispozitiv

Aplicația va putea fi accesată ulterior din cadrul ecranului cu aplicații de pe dispozitiv.

Unde gasesti Magazin Play

Odată cu accesarea aplicației Magazin Play, se va instala ulterior și serviciile Google Play, dacă există conexiune la internet și setările permit acest lucru. Cu alte cuvinte, instalarea Magazin Play poate fi și o soluție de a instala Serviciile Google Play și viceversa.

Citește și:
Cum se face resetarea telefonului sau tabletei cu Android
Eroare Android: Servicii Google Play s-a oprit. Cum o rezolvi
Eroare Android: com.android.systemui s-a oprit. Cum o rezolvi