Eliminarea programelor auxiliare din instalarile programelor

Numarul de programe software disponibile este foarte mare, atat de mare incat pentru orice necesitate a utilizatorului de calculator exista un program care vine in ajutorul acestuia. Majoritatea solutiilor software sunt gratuite, iar daca acestea nu sunt suficient de utile sau eficiente atunci vor aparea solutii mai complexe decat acestea dar contra cost. Daca o aplicatie software este completa dar contra cost atunci va aparea si o versiune asemanatoare cu aceasta dar gratuita. Cu alte cuvinte, exista o competitie continua pentru a se satisface nevoile utilizatorilor - precum este si aceea de a utiliza un program gratuit.

Cand vine vorba de programele gratuite, cum acestea nu inpun o suma de bani pentru a se putea utiliza programul, majoritatea acestora se bazeaza pe castiguri din vanzarea de publicitate in cadrul programului, folosirea unui motor de cautare personalizat sau a unui toolbar, instalarea de programe terta parte, s.a. Instalarea de programe auxiliare sau executarea de actiuni exterioare programului este, de regula, la vedere - adica utilizatorul poate debifa instalarea acestora.


Pentru a rezolva si aceasta necesitate a utilizatorilor exista un program gratuit (dar care nu instaleaza programe auxiliare)  - Unchecky . Acesta ruleaza in fundal iar atunci cand utilizatorul instaleaza un program care intentioneaza sa instaleze si programe terta parte va debifa automat procesul de instalare al acestora. Daca in schimb utilizatorul doreste sa instaleze programele terta parte, acesta poate bifa pentru instalarea standard - caz in care programul va cere confirmarea acestei actiuni.

Cateva exemple de programe suplimentare care se instaleaza odata cu programul propriu zis daca nu sunt debifate in cadrul instalarii:
  • AskToolbar
  • TuneUP Utilities
  • IObit Apps Toolbar
  • Yahoo Toolbar
  • Skype
Prezentare program Unchecky.


Concluzie

Includerea de software suplimentar in procesul de instalare al unui program se face printr-o licenta numita OpenCandy prin care producatorul programului primeste bani in functie de numarul de programe software suplimentare sunt instalate cu ajutorul acestuia, iar acest lucru nu este neaparat unul negativ, pentru ca astfel developerii pot mentine anumite programe gratuite. Unchecky nu este neaparat un program necesar pentru calculator - pentru ca utilizatorii pot evita instalarile suplimentare de programe,  insa pentru utilizatorii care urmeaza sa instaleze programe multiple pe calculator este util ca optiunile de instalare a programelor terta parte sa fie debifate automat, scurtand astfel timpul de instalare al programului si atentia acordata de catre utilizator procesului de instalare.

 Download Unchecky

    Eliminare automata adware, blocare programe auxiliare, instalare program in licenta OpenCandy, blocare toolbar - bara de instrumente, debifare automata schimbare pagina web din instalarile programelor.
- Anunțuri sponsorizate -