Cum sa rulezi programe automat dupa incarcarea Windows-ului (Startup)

Exista anumite programe care odata cu instalarea lor se vor configura in Windows astfel incat sa porneasca automat de fiecare data cand se deschide calculatorul. Acest proces se poate face si de catre utilizator, cu posibilitatea de a rula, pe langa programe, si fisiere sau directoare (se va deshide folderul in Window Explorer).

Sunt mai multe modalitati prin care se poate face acest lucru:
  • prin intermediul folderului Startup;
  • prin sistemul de registrii;
  • folosind un program.
In cadrul acestui articol voi ilustra prima modalitate - adaugarea de programe, fisire sau directoare in folderul Startup.

  1) Deschideti folderul Startup

 Folderul Startup este o locatie in sistemul de fisire care, de regula - daca sistemul de operare este instalat in partitia C, are urmatoarea cale 'C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup' si poate fi accesat folosind una din scurtaturile:
Deschideti utilitarul 'Run' apasand tasta Win si R, tastati shell:startup si apasati Enter.

Accesati meniul de Start si deplasati-va urmand calea specificata.
2) Creati o scurtatura (shortcut) catre programul, fisierul sau folderul dorit

Daca programul este prezent pe Desktop atunci acesta se poate copia direct in folderul Startup folosind operatiile Copy si Paste sau Drag&Drop. Daca acesta nu exista pe desktop atunci trebuie creata o scurtatura astfel:
Click dreapta in folder Startup -> New -> Shortcut.

Din fereastra care apare deplasati-va la programul dorit si selectati-l.

Introduceti un nume de scurtatura si apasati Finish.
Daca ati urmat toti pasi de mai sus, in folderul Startup va aparea listat programul, fisierul sau directorul specificat.
Listarea continutului folderului Startup va contine si scurtatura creata.

La urmatoarea deschidere a calculatorului programul va porni automat. Daca nu se mai doreste rularea acestuia de fiecare data cand se incarca Windows-ul, acesta poate fi eliminat prin operatia de 'Stergere / Delete'.

   Adaugare program in Startup Windows, rulare program la deschiderea windows-ului, executarea automata a unui program, adaugare program Startup Windows.