Alarma si cronometru pentru Windows

Cand suntem in fata calculatorului, desi ora curenta este vizibila cu usurinta in Windows, ca si in orice alt sistem de operare ce interactioneaza cu utilizatorul prin intermediul interfetelor grafice, nu putem planifica o anumita actiune pe care sa o facem la o ora precisa doar uitandu-ne din cand in cand la ceas. Pentru a usura gestiunea timpului este nevoie de un program care permite setarea de alarme sau pornirea unui cronometru.

Chronometask este o alarma si in acelasi timp un cronometru pentru Windows, care pe langa faptul ca permite personalizarea modului cum vei fi informat la expirarea timpului unei alarme, face posibila si executarea de sarcini precum stingerea, repornirea, delogarea calculatorului si rularea de scripturi sau programe.
Interfata principala a programului contine o zona de afisare a timpului pana la declansarea alarmei sau starea cronometrarii si o zona de operare asupra comenzilor posibile. Controlul aplicatiei se face prin intermediul celor opt butoane, care, luate de la stanga la dreapta, au urmatoarea semnificatie:
  1. Crestere timp alarma: adauga inca un minut la timpul alarmei setate;
  2. Descrestere timp alarma: scade un minut, daca se poate, din timpul alarmei setate;
  3. Manager de actiuni: interfata ce permite setarea actiunilor de realizat atunci cand timpul alarmei ajunge la 00:00:00;
  4. Setare timp: specificarea timpului de la care se incepe alarma;
  5. Start alarma;
  6. Pauza alarma: dezactiveaza temporar alarma putand-si relua activitatea la apasarea butonului Start (5);
  7. Stop alarma: alarma este dezactivata iar timpul este resetat la 00:00:00;
  8. Start cronometru: se va incepe numerotarea crescatoare incepand de la 0 secunde.
Interfata manager de actiuni / sarcini.
Programul este gratuit, poate fi rulat in toate versiunile de Windows si nu necesita instalare ci doar executarea directa a programului (aplicatie portabila).

- Anunțuri sponsorizate -