Rularea programelor Windows folosind o data si ora specificata

RunAsDate este un utilitar simplist ce permite rularea unui program folosind un sistem calendaristic si de timp propriu, diferit de cel setat in sistemul de operare Windows. Mai exact, programul injecteaza data si timpul specificat la deschiderea unui program ales, astfel ca data si timpul real al calculatorului nu vor fi vizibile aplicatiei. Programul este util in special utilizatorilor care folosesc versiuni de aplicatii care expira dupa o perioada de timp si dezvoltatorilor de software care folosesc data si ora cand se executa un program sau operatie pentru a distribui diferite permisiuni asupra aplicatiei.
Din interfata programului trebuie doar sa selectezi aplicatia dorita, data si timpul la care se va rula, iar daca este cazul poti specifica si un parametru de executare al programului. In cazul in care se doreste ca programul sa ruleze cu aceasta data de mai multe ori, se poate crea o scurtatura pe Desktop cu data si ora introdusa astfel incat sa nu mai fie nevoie rularea programului din interfata aplicatiei RunAsDate.

De mentionat este faptul ca nu toate programele pot fi rulate folosind o alta data si ora decat cea setata in Windows, acestea oprindu-se imediat din executie si raportand diferite erori. In plus, unele programe pot detecta data si timpul real al calculatorului, inclusiv eventualele incercari de a le schimba.

RunAsDate este disponibil pentru majoritatea versiunilor de Windows, in special pentru versiunile aparute recent si poate fi folosit atat pentru aplicatii pe 32 de biti cat si pentru cele pe 64 de biti. Caracteristicile programului pot fi folosite si din linie de comanda, mai multe informatii gasesti pe pagina oficiala a producatorului, Nirsoft.