Traducerea online in limba romana a unui site


Aproximativ 55 % dintre site-urile de pe web sunt in limba engleza, urmate de cele in limba rusa cu 5,8%, germana 5,7 %, japoneza 5%, spaniola 4,6 % si lista poate continua cu procente din ce in ce mai mici. Paginile care sunt scrise in limba romana reprezinta doar 0.4 % din continutul total prezent pe web, asadar o foarte mica parte.1 Acest lucru face ca deseori o anumita informatie, mai ales daca aceasta este recenta, sa nu fie disponibila inca in limba romana sau in general intr-o anumita limba.

Serviciul de traducere online oferit de Google, pe langa faptul ca are menirea de a traduce un text introdus dintr-o limba intr-alta, ofera si posibilitatea de a traduce online o pagina web, respectiv un website. Cu toate ca traducerea nu este nici pe departe una perfecta, uneori nici macar coerenta, aceasta poate contribui totusi la intelegerea generala a continutului, plus ca este disponibil pentru un numar impresionant de limbi.

  Cum sa traduci un site dintr-o limba in alta

Pentru a traduce un site sau o pagina web intr-o alta limba decat cea in care este scris atunci va trebuie sa accesezi serviciul online Google translate (https://translate.google.com), sa introduci in campul de text adresa paginii care se doreste a fi tradusa (1), sa selectezi limba in care este scris site-ul (2) si limba in care sa fie tradus (3).
Cum sa afisezi un site dintr-o limba straina in limba romana

Odata cu apasarea butonului de traducere, pagina web introdusa va fi tradusa din limba originala in limba selectata. Dupa cum se poate vedea in imaginea de mai jos, traducere nu este tocmai exacta din punct de vedere gramatical, lexical sau logic.
traducere online

Din cadrul paginii cu site-ul tradus se pot aplica rapid o serie de operatii utile cum ar fi:
  • accesarea oricarui link va duce automat la afisarea paginii traduse in limba selectata;
  • afisarea textului original prin deplasarea cursorului in dreptul unei paragraf sau fragment de text;
  • modificarea limbii de traducere si introducerea rapida a adresei web care sa fie tradusa in functie de limba acesteia si limba dorita;
  • afisarea paginii originale din meniul de traducere.
Articole similare:
 Ce este serviciul Google translate
 Cum sa exersezi practic limba engleza

1 http://w3techs.com/technologies/overview/content_language/all