Extragere pagini dintr-un document PDF

Formatul PDF este un tip de document folosit adesea in mai toate domeniile de activitate. Cititorul principal este programul Adobe Reader, care este gratuit si poate fi instalat pe sistemele de operare importante de exemplu Windows, Linux, Mac OS si altele, atat pentru sisteme desktop cat si pentru dispozitive portabile sau mobile. In prezent exista o mare varietate de documente pdf, de la carti, reviste sau orice alt tip de document scris pana la prezentari (chiar si cele create cu Microsoft PowerPoint) si corespondenta electornica (de exemplu facturile efectuate online pot fi primite in casuta de email sub forma de document PDF). Tinand cont ca exista o asa mare diversitate dar si continut stocat in fisiere pdf, cateodata poate fi util extragerea unui anumit set de pagini (ce reprezinta o anumita sectiune, capitol sau pur si simplu pagina) din cadrul unui document.

In continuare am sa ilustrez doua modalitati prin care se poate fragmenta un document in mai multe parti, respectiv extrage doar o anumita parte din intregul document pdf. Prima modalitate este prin intermediul internetului, asta in cazul in care nu doresti sa descarci pe calculator software cu care sa realizezi aceasta operatie, iar a doua modalitate este prin intermediul unei aplicatii care poate fi folosita in Windows si Linux si care are nevoie ca in prealabil sa fie instalata masina virtuala Java, si cu ajutorul caruia se poate efectua mai multe operatii, nu doar fragmentarea ci si imbinarea mai multor fisiere pdf intr-unul singur, de exemplu.

  Extragere fragment din document pdf online

Exista mai multe site unde se poate face aceasta operatie, unul dintre ele este foxyutils.com, care ofera mai multe sectiuni dedicate manipularii documentelor pdf, de exemplu imbinarea mai multor fisiere pdf intr-unul singur, compresia documentelor pdf, protejarea unui document prin parola sau convertirea documentelor in alte formate. Acceseaza deci sectiunea de fragmentare documente PDF de AICI, incarca de pe calculator, DropBox sau Google Drive fisierul pdf, apoi alege intervalul de pagini care sa fie extras si apasa butonul "Split PDF!" pentru a incepe operatia. Imediat dupa ce se finalizeaza procesul de extragere va aparea o fereastra de unde se poate incepe descarcarea pe calculator a fisierului pdf rezultant.


  Program ce extrage un fragment dintr-un document pdf

PDF Split and Merge este un program gratuit, disponibil pentru Windows, Linux si Mac OS si alte platforme ce suporta Java. Cu ajutorul acestuia se poate extrage anumite parti din cadrul unui document pdf, de exemplu incepand de la o anumite pagina, din n in n pagini, doar pana la o anumita marime a fisierului, plus altele.

Acceseaza link-ul de mai sus, descarca programul, instaleaza-l si ruleaza-l pe calculator. Apoi mergi la sectiunea Split (1), apasa butonul Add si alege documentul pdf (2) apoi selecteaza ce sa se extraga din document (3), selecteaza sursa destinatie si alte caracteristici dorite (4) si incepe extractia apasand butonul Run (5).


- Anunțuri sponsorizate -