Extensii interesante pentru browser-ul Chrome

Chrome este cel mai popular, rapid si eficient browser de pe piata. Cu toate astea, extinderea utilitatii acestuia, lucru valabil si pentru toate celelalte browserele, reprezinta un atu pentru o navigare eficienta pe internet. Am mai scris si in alte articole despre cum se poate extinde caracteristicile si utilitatea programelor de tip browser, vezi si:

In acest articol am sa enumar alte cateva extensii pentru browser-ul Chrome, de asta data legate de diverse aspecte ce tin de navigarea online, pe web.

  1. The Great Suspender

Atunci cand in browser sunt deschise mai multe tab-uri (sau file) cu diverse pagini web, memoria RAM consumata si gradul de utilizare al procesorului este de asemenea mai mare, direct proportionala atat cu numarul acestora dar si cu marimea efectiva a elementelor ce contin pagina. Cu alte cuvinte, un numar mare de taburi deschise duce la consumul mai mare de resurse de executie si de memorie, si deci la incetinirea sistemului sau chiar la crash-uri ale browser-ului, eventual la stari de blocare - cand ecranul ramane "inghetat". Extensia The Great Suspender poate fi folosita pentru a suspenda taburile care sunt deschise in afara de cel curent, ceea ce permite ca browser-ul sa aiba un consum rezonabil de resurse, oricate tab-uri sunt deschise la un moment dat in Chrome.

Instaleaza extensia The Great Suspender.

  2. Magic Actions for YouTube

Youtube este principala sursa de continut video de pe web, fie ca este vorba de muzica, filme, tutoriale, prezentari s.a. Desi exista o multime de setari care sa imbunatateasca experienta de utilizare Youtube, acestea fie nu sunt foarte accesibile, fie sunt ineficiente in a satisface pe deplin nevoile utiliatorilor. Extensia Magic Actions for YouTube are menirea de a permite efectuarea unor setari sau actiuni rapid, de exemplu se poate opta pentru vizualizarea videoclipurilor in mod prestabilit la o anumita calitate, personalizarea culorilor si a unor teme, crearea de capturi de ecran ale videoclipului din pagina, activarea si dezactivarea modului nocturn, oprire/pornire autoplay, activare/dezactivare repetare videoclipuri sau playlist-uri in continuu, plus alte cateva.

Instaleaza extensia Magic Actions for Youtube.

  3. Honey

Platile facute online sunt tot mai preferate in comparatie cu modalitatea traditionala de plata (prin cash). Pe marile site-uri de comert, ca si pe majoritatea celorlalte care presteaza servicii online, exista promotii si beneficii oferite de catre companie in functie de anumite criterii. Un astfel de beneficiu sunt si cuponurile promotionale, care se dau de regula la efectuarea de platii intr-un anumit interval de timp sau la realizarea anumitor actiuni, de exemplu inregistrarea pe site, abonarea prin email la noutati etc.; oricine are codul de cupon promotional poate beneficia de anumite avantaje, de obicei reduceri de pret. Honey colecteaza codurile cupoanelor de promotie iar atunci cand doresti sa efectuezi o plata online, daca pentru site-ul sau serviciul respectiv exista un cupon inregistrat acesta iti va fi afisat si il poti folosi pentru a beneficia de reduceri sau alte avantaje.

Instaleaza extensia Honey.

  4.TunnelBear

Restrictionarea facuta anumitor resurse de pe internet - de exemplu videoclipuri Youtube - in functie de regiune sau tara impiedica accesul la acestea, ceea ce in unele cazuri nu este tocmai oportun. Insa acest aspect nu este o problema pentru ca exista mai multe modalitati prin care se poate elimina restrictionarea, una dintre ele este folosirea extensiei TunnerBear care va crea o conexiune cu un calculator aflat intr-o alta tara si deci accesarea resursei respective va fi initiata nu de pe calculatorul utilizatorului ci de pe calculatorul aflat la distanta. Este permis un trafic de pana la 500MB pe luna pentru varianta gratuita si un trafic nelimitat pentru varianta contra plata. O extensie care facea acelasi lucru, foarte populara in trecut, este Hola Better Internet, care oferea trafic nelimitat gratuit; insa s-a fost dovedit ulterior ca de fapt acesta ofera pe de-o parte trafic de efectuat de pe un alt calculator si in acelasi timp traficul de pe calculatorul tau era folost de catre un alt utilizator care folosea aceasta extensie.

Instaleaza extensia TunnelBear.

  5. Social Fixer

Reteaua sociala Facebook are o multime de butoane pentru setari care nu sunt fie usor de gasit, fie rapid de gasit, asta pe langa cele cateva sectiuni enervante care apar in cadrul paginilor, de exemplu sectiunea cu postari recente si cea cu persoane pe care s-ar putea sa le cunosti; in plus deplasarea mausului deasupra link-urilor va determina afisarea a diverse informatii - ceea ce poate face utilizarea retelei solciale mai dificila. Pe langa remedierea tuturor acestor inconveniente plus multe altele, extensia Social Fixer permite si detectarea persoanelor care te scot din lista de prieteni.

Instaleaza extensia Social Fixer.
- Anunțuri sponsorizate -