Program de instalat driver de rețea LAN sau wireless, fără conexiune la internet

Orice program sau driver existent poate fi găsit pe internet, procesul de descărcare, instalare și folosire fiind foarte simplu, însă pentru a putea accesa internetul ai nevoie de o conexiune la internet care să poată fi folosită de către calculator, iar acest lucru nu se poate face fără driver-ul adaptorului de rețea al PC-ului.

Așadar, după instalarea Windows-ului, primul lucru pe care trebuie să il faci pentru a putea descărca și instala programele, driverele și update-urile dorite actualizate la zi, este instalarea driver-ului de rețea LAN sau wireless, care va permite accesarea internetului. Windows-ul vine integrat cu o colecție mare de drivere, însă se poate întâmpla ca driver-ul necesar adaptorului de rețea al calculatorului tau să nu fie inclus în Windows, în acest caz te confrunți cu o problemă serioasă: nu vei putea folosi internetul - deci nu vei avea cum să instalezi driverele necesare și programele sau update-urile dorite.

Există însă soluții preventive, care te vor ajuta să ieși din acest impas. Programul 3DP Net este conceput exact cu acest scop, de a detecta și instala automat driverul de rețea corespunzător calculatorului tau, totul în mod offline, adică fără să fie nevoie de acces la internet. Așadar, înainte de a instala sau reinstala Windows-ul, când stii că nu ai la îndemână CD/DVD-ul cu driverele calculatorului și nici nu știi dacă Windows-ul are driverul necesar deja inclus, asigură-te că ai acest program salvat pe un suport portabil de stocare (stick, CD/DVD) sau pe o partiție separată de cea pe care va fi instalat Windows-ul.

Detectarea și instalarea driverului de rețea atașat la calculator se va face automat, deci programul este foarte ușor de utilizat. Acesta conține driverele pentru toate adaptoarele de rețea importante, de
exemplu Broadcom, D-Link, Intel, Asus,Cisco, NVIDIA, Compaq, Marvell, Conexant, AMD, Agere,ICPlus, Samsung, SiS, Realtek, Texas Instruments, deci cu siguranță adaptorul va conține și driverul pentru adaptorul de rețea al calculatorului tau.

Odată ce programul a instalat driverul, veți putea accesa internetul pentru a completa operația de instalare a Windows-ului: instalarea altor drivere, a update-urilor în Winodows, a programelor și a datelor dorite. De asemenea, dacă adaptorul de rețea are un driver mai nou apărut decât cel instalat de 3DP Net, actualizarea la noua versiune va fi de asemenea posibilă, tot prin intermediul internetului.

Instalarea driverului va incepe odată cu selectarea adaptorului de rețea din listă.
Programul este diponibil pentru toate versiunile de Windows (XP, Vista, 7, 8, 10), pe 32 sau 64 de biți, și are în jur de 123MB.

Surse de descărcare 3DP Net: Softpedia, cnet.

Te-ar putea interesa și:
Program de instalat drivere fără internet
Program de actualizare automată drivere în Windows
Cum că identifici dispozitivele necunoscute în Windows pentru a instala driverul corespunzător
- Anunțuri sponsorizate -