Cum salvezi o pagină web sub formă de document PDF | Chrome

Salvarea într-un PDF a unei pagini web accesate în browser se poate face în mai multe moduri. În Chrome, odată cu noile versiuni, această opțiune este incorporată direct în navigator, nemaifiind nevoie să se folosească software auxiliar.

Prin intermediul ferestrei de printare a paginii web se poate alege, printre altele, exportarea conținutului într-un fișier PDF, eliminând necesitatea de a utiliza extensii în browser sau programe de calculator care să facă exact același lucru.

În continuare este prezentată cea mai rapidă, eficientă și sigură metodă de a converti o pagină web într-un document PDF - Portable Document Format.

Cum convertești o pagină web accesată în Chrome într-un document PDF salvat pe calculator


Din browserul Chrome accesează pagina web pe care dorești să o convertești în format PDF. Apasă Ctrl și P simultan pentru a deschide fereastra de printare - același lucru se poate face și prin accesarea meniului File → Print.

Din fereastra de printare, care va fi însoțită și de fereastra de previzualizare a paginii web, va trebui să dai clic pe butonul de schimbare a destinației de printare, deci din secțiunea 'Destination' dă clic pe butonul 'Change'.


Se va deschide o fereastră auxiliară din care trebuie să alegi opțiunea 'Save As PDF'.


Apasă butonul 'Save' pentru a iniția salvarea paginii web sub formă de document PDF, iar apoi din fereastra care apare alege locația unde documentul PDF să fie salvat și introdu numele de fișier.


Pentru a vizualiza documentul PDF în care s-a salvat pagina web va trebui să te deplasezi la locația unde s-a făcut salvarea și să deschizi documentul în cititorul PDF. Pagina web salvată va apărea exact în același mod în care a apărut în browser.

***

Posibilitatea de convertire a unei pagini web afișate în browser într-un fișier PDF salvat pe calculator este foarte folositoare, asta pentru că se poate stoca pe calculator pagini web care să fie citite ulterior de momentul navigării sau pentru că poate reprezenta o măsură de backup al datelor în offline; în plus, conținutul documentului PDF va fi exact același precum a fost redat în navigator, ceea ce, dacă s-ar fi folosit programe sau extensii, rezultatul nu ar fi fost întotdeauna de aceeași calitate. Această opțiune este disponibilă doar pentru versiunile noi de Chrome, deci dacă opțiunea nu există va trebui să faci o actualizare a navigatorului Chrome.
- Anunțuri sponsorizate -