Cum dezactivezi afișarea de publicitate în File Explorer din Windows 10

Începând cu 2017, în exploratorul de fișiere (File Explorer) din Windows 10 va fi afișată publicitate pentru servicii ce aparțin de Microsoft, de exemplu pentru OneDrive, eventual și pentru altele. Acest lucru nu este o premieră, anunțuri sponsorizate fiind afișate și în meniu Start din Windows 8 și 10 pentru recomandarea unor aplicații disponibile în Windows Store.


Se poate însă elimina afișarea de publicitate în File Explorer, prin debifarea opțiunii de afișare de notificări, „Show sync provider notifications”, din lista cu proprietăți File Explorer.

Despre opțiunea de afișare notificări în Windows 10 – Show sync provider notifications


Caracteristica de afișare de notificări (printre care și notificări publicitare) în Windows 10 se datorează actualizării Windows 10 Creators Update Development. Așadar, astfel de notificări vor apărea odată cu instalarea acestei actualizării, dacă Windows-ul a fost instalat anterior, sau odată cu instalarea versiunilor recente de Windows 10.

Inițial, notificările afișate aveau rolul de a prezenta noile caracteristici din Windows 10 și de a oferi sfaturi de utilizare a noului sistem de operare, și nu de a afișa mesaje publicitare. De exemplu, odată cu instalarea actualizării Windows 10 Anniversary Update, va apărea și o notificare în File Explorer prin care se pot vedea noutățile aduse de actualizare.


Dezactivarea notificărilor (publicitare) din Windows 10


Deschide exploratorul de fișiere Windows (File Explorer) – de exemplu prin accesarea This PC – și urmează calea: Vizualizare (View) → Opțiuni (Options) → Opțiuni folder și căutare (Change folder and search options).


Du-te la Vizualizare (View), iar din secțiune cu setări avansate (Advanced Settings) caută și dezactivează opțiunea Arată notificări de sincronizare ale furnizorului (Show sync provider notifications).


Pentru a aplica modificarea făcută dă clic pe OK și repornește sistemul. Mesajele publicitare nu vor mai apărea în File Explorer.

***

Ți-a apărut anunțul de promovare a OneDrive în File Explorer în Windows 10? Ce părere ai despre această nouă direcție a Microsoft în ceea ce privește promovarea propriilor servicii (și probabil că pe viitor anunțurile publicitare nu se vor limita doar la acestea) în cadrul sistemul de operare Windows 10?
- Anunțuri sponsorizate -